Podcast dinleyicileri sevindirecek haber: Spotify yeni özelliğini duyurdu

Spotify, beklendiği gibi popüler podcast hizmetlerine uzun zamandır beklenen yeni bir özellik eklediğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2024 11:49
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2024 11:49

Spotify kullanıcılarının büyük bir bölümü artık platformu podcast dinlemek için tercih ediyor. Salı günü devreye alınan yeni özellik sayesinde bazı podcast içeriklerine yorum yapmak mümkün hâle geldi, bu da YouTube'daki yorumlar gibi bir deneyim sunuyor.

Yapılacak yorumların kontrolü ise içerik sahiplerine ait olacak. İçerik oluşturucular, gelen yorumlara yanıt verebilecek, beğenebilecek ve sayfalarında hangi yorumların görünür olacağına karar verebilecekler.

REKABET ARTACAK

Spotify, yeni özellikle birlikte podcast dinleme deneyimini zenginleştirerek YouTube ile olan rekabetini daha da kızıştırmış oldu. Şirket daha önce video podcastler için testlere başlamış ve 2022 yılında geniş çaplı bir lansman yapmıştı. Spotify'nin verilerine göre, platformda şu anda 250 binden fazla video podcast bulunuyor.

Spotify, yorumlar özelliği ile birlikte içerik oluşturucularına topluluklar oluşturma konusunda daha fazla imkan sunarak dinleyici kitlesi oluşturma ve podcast dinlenmelerini artırma amacında. Şirket verilerine göre, bu tür etkileşimlerde bulunan kullanıcılar, içerikleriyle etkileşime girdiklerinde 30 gün içinde dört kat daha fazla tekrar değerlendiriliyor.

Bu özellik isteğe bağlı olacak ve kullanımı zaman alabileceğinden Spotify içerik üreticileri için alternatif seçenekler üzerinde de çalışıyor.