Samsung Galaxy S25 Ultra özellikleri ortaya çıktı: İşte yeni özellikler!

Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung’un yeni amiral gemisi Galaxy S25 Ultra’nın teknik detayları nihayet gün yüzüne çıktı. Bu akıllı telefon, tasarım, performans ve kamera alanlarında önemli geliştirmeler sunuyor. Galaxy S25 Ultra’nın sunduğu yenilikler neler? İşte ayrıntılar…

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2024 17:14
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2024 17:14

Samsung'un teknoloji dünyasındaki önde gelen markalarından biri olarak, Galaxy S25 Ultra’nın detayları nihayet gün yüzüne çıktı. Ice Universe’ün sağladığı verilere göre, bu modelde batarya kapasitesi ve şarj hızında herhangi bir yenilik olmayacak. Bu, Samsung’un bu alandaki geliştirmeleri sekiz yıl boyunca sürdüremediği beşinci yılı olacak. Son olarak, Galaxy S20 Ultra modelinde 5000mAh batarya ve 45W hızlı şarj teknolojisi tanıtılmıştı.

S24’TEN DAHA UZUN KULLANIM SÜRESİ

Samsung’un rakiplerinin üst seviye akıllı telefonlarında 5000 mAh ve üzeri bataryalar mevcut. Söylentilere göre, önümüzdeki yıl bu markalar, amiral gemisi modellerinde 6000 mAh bataryalara geçiş yapacaklar. DonanımHaber’den Erkan Calp’ın haberine göre, Galaxy S25 Ultra'nın güç verimliliği sunan işlemcisi sayesinde, önceki model S24’ten daha uzun pil ömrü sunması mümkün olabilir. Ayrıca, telefonda Snapdragon 8 Gen 4 işlemcisinin bulunması bekleniyor.

7 YIL BOYUNCA GÜNCELLEME ALMASI BEKLENİYOR

S25 Ultra, yenilikçi bir kavisli arka yüzey tasarımı, 200 MP ana kamera ve üç farklı 50 MP ultra geniş açılı ve süper telefoto kamerayla dikkat çekiyor. Telefon, Android 15 üzerinde çalışan One UI 7.1 arayüzüyle donatılacak ve yedi yıl süresince Android güncellemeleri alması öngörülüyor.

SNAPDRAGON 8 GEN 4 İŞLEMCİSİNİN ÖZELLİKLERİ

•             Yaklaşık 3.80 ila 4.30 GHz arasında bir hız aralığı.

•             Güç tüketimi yaklaşık 10 W civarında.

•             TSMC N3E ile uyumlu üretim süreci.

•             Yapay zeka desteği sağlayan NPU (sinirsel işlem birimi).

•             NUVIA Phoenix M çekirdekli yapı.

•             Snapdragon X Elite'de bulunan Oryon CPU.