YouTube Premium’a zam geldi! Türkiye'deki fiyatlar ne olacak?

Netflix’in ardından bir platform daha fiyatlarını yükseltti. Google’ın popüler video paylaşım platformu olarak bilinen YouTube, Premium abonelik ücretlerinde fiyat artışına gitti.

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2024 11:01
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2024 11:01

YouTube, videolar duraklatıldığında sabit reklamlar göstermeye devam edecek yeni bir özelliği hayata geçirmeye hazırlanırken, kullanıcılarını mutsuz edecek bir adım daha attı. Platform, Premium abonelik ücretlerinde zam kararı aldı.

YÜZDE 60 ZAM

YouTube, Premium üyelik fiyatlarını 10'dan fazla ülkede yükseltti. Avrupa ve Asya'nın bazı bölgelerinde fiyatlar, bugünden itibaren yüzde 60’a kadar artış gösterdi. Zam yapılan ülkeler arasında İsviçre, Danimarka, İsveç, Norveç, İrlanda, Hollanda ve Singapur'un bulunduğu belirtildi. Kullanıcılar, bireysel abonelik ücretlerine getirilen bu büyük orandaki artışı eleştirirken, özellikle önceki zamlarla karşılaşmış olan aboneler tepkilerini sosyal medya üzerinden gösterdi.

TÜRKİYE'DE YOUTUBE PREMİUM NE KADAR?

YouTube, Türkiye'deki Premium abonelik fiyatlarında herhangi bir zam söz konusu olarak gözükmüyor. Bireysel üyelik 57,99 TL, aile üyeliği ise 115,99 TL olarak sunulmaya devam ediyor. Ancak Avrupa ve Asya'da uygulanan zamların ardından Türkiye'ye de yakın zamanda zamların yansıması öngörülüyor. Yüzde 60 oranında bir zam yapılması durumunda, bireysel abonelik fiyatının 93 TL'ye, aile paketinin ise 185 TL'ye çıkacağı tahmin ediliyor.