ABD Başkanı Biden: Nasrallah'ın ölümü, kurbanlar için adaletin ölçüsüdür

ABD Başkanı Biden, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın öldürülmesine ilişkin açıklama yaptı. Biden, "Hasan Nasrallah’ın hayatını kaybetmesi, çok sayıda kurban için adaletin ölçüsüdür" dedi

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2024 20:40
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2024 20:40

ABD Başkanı Joe Biden, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın İsrail saldırısında hayatını kaybetmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Biden açıklamasında Hizbullah’ın yüzlerce Amerikalının öldürülmesinden sorumlu olduğunu söyledi.

“ABD, İsrail'in kendini savunma hakkını tamamen desteklemektedir”

Hizbullah’ın İsrail hava saldırısında hayatını kaybetmesini aralarında binlerce Amerikalı, İsrailli ve Lübnanlı sivilin de bulunduğu çok sayıdaki kurban için adaletin ölçüsü olduğunu vurgulayan Biden, “ABD, İsrail'in Hizbullah, Hamas, Husiler ve İran destekli diğer terörist gruplara karşı kendini savunma hakkını tamamen desteklemektedir” şeklinde konuştu.

ABD, Ortadoğu'daki kuvvet pozisyonunu güçlendirecek

Biden açıklamasında ABD ordusunun Ortadoğu'daki kuvvet pozisyonunu güçlendirmesi için Savunma Bakanı Lloyd Austin'e talimatını verdiğini de sözlerine ekledi. Bunu İran’ı gerilimi tırmandırmaktan caydırmak amacıyla yapıldığını belirtti.

Çatışmalar diplomatik yollar yatıştıralacak

Bölgede devam eden çatışmaları diplomatik yollarla yatıştırmak olduğunu belirten Biden, "Bu anlaşmaların sona ermesinin, İsrail'e yönelik tehditlerin ortadan kalkmasının ve Orta Doğu bölgesinin daha fazla istikrara kavuşmasının zamanı geldi" ifadelerini kullandı.