ABD'li ünlü rapçi Diddy hakkında 7 yeni dava açıldı

ABD'de "Diddy" lakaplı yapımcı ve rapçi Sean Combs hakkında 7 yeni dava açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2024 19:57
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2024 19:57

ABD'de 16 Eylül'de gözaltına alınan "Diddy" lakaplı ünlü rapçi Sean Combs hakkında daha önce 100'den fazla kişiye cinsel saldırı ve istismarda bulunduğu gerekçesiyle açılan davalara yenileri de ilave edildi. Diddy hakkında aralarında 13 yaşındaki bir kız çocuğuna tecavüz de dahil olmak üzere 7 yeni dava açıldı. İddiaya göre 200 yılında 13 yaşında olan mağdur, ödül törenine girmek istediği sırada bir şoförün kendisine "Combs'un genç kızlardan hoşlandığını” aktardı. Mağdur ödül törenine giriş izni verilmediğini, ancak kendisine bir parti davetiyesi verildiğini ve burada kendisine yasaklı maddeli bir içecek verildiğini ve bir odada Diddy ile 2 ünlünün tecavüzüne uğradığını iddia etti. Diğer bir davada ise 17 yaşındaki bir genç, New York'ta müzik sektörüne girmeyi amaçladığı için bir otelde gerçekleşen partiye katıldığını, Diddy'nin kendisini bir yıldız yapabileceğine dair güvence verdiğini, ancak yasaklı madde içerikli alkol aldıktan sonra cinsel saldırıya uğradığını öne sürdü. Başka bir davada ise mağdur, Los Angeles'ta gerçekleşen özel bir ödül töreni sonrası yapılan partide aralarında Diddy ve bir ünlünün bulunduğu birkaç kişi tarafından uyuşturulduğunu ve defalarca cinsel saldırıya uğradığını ifade etti. Diğer bir davada New Yorklu bir adam, Diddy'nin kendisine Harlem'deki bir müzik stüdyosunda gerçekleşen partide saldırdığı sırada 21 yaşında olduğunu ve alkol aldıktan sonra Diddy'nin cinsel saldırısına uğradığını belirtti. Toplam 7 kişi ve bunlardan 3'ü kadın, 4'ü erkek olmak üzere Diddy tarafından partilerde cinsel saldırıya uğradıklarını iddia ediyor.

Geçtiğimiz hafta Diddy hakkında kadınlara tecavüz ettiği, erkeklere cinsel saldırı ve 16 yaşında bir çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 6 yeni dava açılmıştı.

SUÇLAMALARIN TAMAMINI REDDETTİ

Ünlü rapçi, "rüşvet, seks ticareti, zorla çalıştırma, kundaklama, şantaj, adam kaçırma, uyuşturucu bulundurma" suçlamalarıyla, 16 Eylül'den bu yana New York'taki Metropolitan Gözaltı Merkezi'nde tutuluyor. Diddy, sektördeki nüfuzunu kullanarak genellikle evinde gerçekleştirdiği ve kayıt altına aldığı "freak offs" adı verilen ünlü partilerinde erkek ve kadınları cinsel ilişkiye girmeye zorlamakla suçlanıyor. Ünlü rapçinin evlerinde yapılan aramalarda yasaklı madde ve çok sayıda kayda erişilmişti. Daha önce kefaletle serbest kalma isteği reddedilen Diddy, hakkındaki suçlamaların tamamını reddetmişti.

Ünlü rapçi hakkındaki davalar 5 Mayıs 2025 tarihinde görülmeye başlanacak.