Beyrut'ta birçok patlama sesi duyuldu

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulundaki konuşmasından hemen sonra Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta bir çok patlama sesi duyuldu.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2024 19:05
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2024 19:05

Başkent Beyrut'un güney bölgesinde yaklaşık 10 patlama sesinden sonra dumanlar yükseldi.

Patlamalar, Netanyahu'nun BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmadan sonra düzenlendi.

Lübnan'ın resmi ajansı NNA'daki haberde, Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesindeki Hureyk Mahallesi'nin bir dizi hava saldırısıyla hedef alındığı ifade edildi.

25 kişi yaşamını yitirdi

Lübnan Sağlık Bakanı Firas el-Ebyad, İsrail'in ülkeye yönelik devam eden saldırılarında bugün 25 kişinin yaşamını yitirdiğini aktardı.

Bakan Ebyad, başkent Beyrut'ta yaptığı basın toplantısında, İsrail ordusunun gecenin geç saatlerinden itibaren Lübnan'ın güney bölgelerine yönelik hava saldırılarını yoğunlaştırdığına dikkat çekti.

Bugün gerçekleşen hava saldırıları sonucu 25 kişinin hayatını kaybettiğini ifade eden Ebyad, İsrail hava saldırılarında çok sayıda kişinin yaralandığını aktardı.

İsrail'in 17-18 Eylül tarihlerinde binlerce kişinin yaralanmasına yol açan iletişim cihazlarının patlatılması saldırılarını hatırlatan Ebyad, söz konusu saldırılarda yaralananlardan bir kısmının tedavisinin uzun süreceğini aktardı.

Bakan Ebyad'la beraber konuşma yapan Lübnan Doktorlar Sendikası Başkanı Yusuf Bahhaş da İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları sonucu yaralı sayısının 5 bini aştığını anımsattı.

Yaralıların bir kısmının tedavisinin bittiğini ve diğerlerinin hastanelerde tedavi görmeye devam ettiğini bildiren Bahhaş, yaralılar için 2 sağlık merkezini tahsis etme kararı aldıklarını aktardı.

Saldırılarda 773 kişi öldü

Hizbullah'la 8 Ekim'den beri kontrollü çatışmaları süren İsrail ordusu, 23 Eylül’de Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine pek çok hava saldırısı gerçekleştirdi.

Lübnan makamlarına göre, şiddetlenen hava saldırılarında 773 kişi yaşamını yitirirken, bombardıman sebebiyle ülke içerisinde 150 bine yakın kişi yerinden oldu.

Hizbullah ise İsrail ordusu tarafından ülkenin güney ve doğu bölgelerine yönelik süren yoğun bombardımana karşı füzeli saldırılarla karşılık veriyor. İsrail tarafında çoğunluklu ordu üslerini hedef alan bu saldırılarda büyük bir hasar aktarılmadı.

Ülkenin güney kesimlerinden başkent Beyrut ve kuzeye göç dalgası sürerken, Suriye'ye göç edenlerin de olduğu ifade ediliyor.