Cumhurbaşkanı Erdoğan 10 Ekim’de Arnavutluk’a gidecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 Ekim tarihinde Arnavutluk’un başkenti Tiran’da yapımı biten Namazgah Cami’nin açılışına katılım sağlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2024 18:24
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2024 18:24

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 Ekim’de Arnavutluk’a ziyarette bulunacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk’un başkenti Tiran’da yapımı sonlanan Namazgah Cami’nin açılışına katılım sağlayacak. Namazgah Cami’sine, 2024 Ezanı güzel okuma Türkiye birincisi Enes Baştür imam olarak atandı.

Türkiye’nin destek verdiği ve 2015’te yapımı başlanan Namazgah Cami, Balkanlar'ın en büyük camisi olarak yapıldı. Camide, dört adet 50 metre yüksekliğindeki minaresi ve 35 metre yüksekliğindeki kubbesi, Osmanlı mimarisini çağrıştıran ayrıntılar yer alıyor. Cami, içeride ve dışarıda toplam 10 bin kişiye aynı anda ibadet ettirecek.

Sosyal merkez olarak da hizmet verecek

Cami, yalnızca ibadet mekanı olarak değil, aynı zamanda bir sosyal merkez olarak da hizmet sunacak. Camide bir kültür merkezi, kütüphane, sergi salonu, konferans salonu ve Kur’an okulu gibi alanlar yer alıyor. Caminin yanında bir "Birlikte Yaşama Müzesi" de yapılacak.

Cami, sadece bir ibadet yeri olmanın ötesinde, Tiran’ın kültürel ve sosyal yapısında da önemli bir yere sahip olması beklenenler arasında.