FETÖ elebaşı Gülen’in cenazesine QR kodla girilecek

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen’in cenazesine örgüt üyelerinin tedirginlik yaşaması sebebiyle QR kodla girileceği bilgisine ulaşıldı.

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2024 18:03
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2024 18:03

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen vefatından sonra dört gün geçmiş olmasına rağmen hala defin işlemleri gerçekleşmedi. Örgüt içinde başa gelme kavgası, Gülen’in defnedilmesini geçti. Örgüt içinde cenazeye kimin katılıp katılmayacağı, nerede gömüleceği, ne zaman defnedileceği kavgaları cenaze töreninde gecikmelerin yaşanmasına sebep oldu. İçerideki tartışmalar sürerken, birlik görüntüsü verme adına cenaze töreninin 24 Ekim’de yerel saatle 11.00’de gerçekleşmesine karar verildi. Bu sırada Gülen’in vasiyetnamesinin açıklanması için örgütün üst düzey isimlerinin buluşması lazım.

Örgütün çelişkileri cenazeyi de etkiledi

Örgütün kendi içinde yaşadığı tutarsızlıklar, defin işlemlerini de etkiledi. Örgüt içindeki tartışmalar sebebiyle cenaze işlemlerinin gecikmesinin yanı sıra hazırlıklardan da mümkün olduğunca görüntü verilmemesi için çaba sarf ediliyor. Bir taraftan da mümkün olduğunca kalabalık bir katılım sağlanması bekleniyor. Örgütün üst düzey bazı isimlerinin güvenlik ve gizlilik endişesi sebebiyle büyük bir cenaze törenine karşı olduğu, fakat bir grubun defin işlemini gösteri haline getirmek istediği aktarıldı.

Cenazeye QR kodla girilecek

Defin işlemlerinin gizli gerçekleşmesini isteyenler, cenaze töreni boyunca uyulmasını istedikleri kurallara kendi haberleşme ağlarında ısrarla dikkat çekiyor. Bu isimler, cenazeye katılacak örgüt mensuplarını tanımadıkları kişilere karşı dikkatli olmaya ve tahrik edici konuşmalardan uzak durmaya davet ediyorlar. Örgüt yönetiminden “Cenazede bile sağınızı solunuzu dinleyin, kolaçan edin” gibi mesajlar haberleşme ağlarına gidiyor. Yaşanan tedirginlik sebebiyle cenazeye QR kodla girilmesi kararlaştırıldı. Örgüt üyelerinin isimlerine özel QR kod tanımlandı. Defin işlemlerinin açık düzenlenerek bir gösteriye dönüştürülmesini isteyenler ise cenazenin başka bir boyutu ile alakadar oluyor. Hedefleri terör elebaşının defininin tüm dünyaya gösterilmesi olan bu isimler ise, canlı yayının hangi örgüt kanallarından gerçekleşeceğini de duyurdular. Bununla beraber kısa ve net mesajlar verilmesi istenirken, örgüt kendi içindeki haberleşmelerinde "Herkul.org"a vurgu yapıyor. Bu durum örgütün medya yapılanmasında değişiklik olacağı sinyallerine yorumlanırken, yapılacak düzenleme ile medya ayağında Ekrem Dumanlı, Cevdet Türkyolu ve Muhammed Yeşilyurt etkisinin görülmesi beklenenler arasında.