Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah öldü mü?

İsrail'in Lübnan'ın başkenti Beyrut'a gerçekleştirdiği son saldırılarda hedef aldığını aktardığı Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın son durumu yerel basında geniş yankı buldu.

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2024 00:58
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2024 00:58

İsrail Kanal 12 televizyonunun haberinde, Tel Aviv yönetiminin, Nasrallah'ın saldırıya uğrayan sığınakta olduğunu ve oradan sağ çıkmasının zor olduğunu düşündüğü, saldırıda yaralanmış olabileceğinin tahmin edildiği iddia edildi.

İsrail ordu radyosuna konuşan bir kaynak ise "saldırının düzenlendiği noktada bulunan birisinin sağ çıkmasının zor olduğunu" iddiasında bulundu.

Walla internet sitesine konuşan kaynak da "Nasrallah'ın burada bulunduğuna ilişkin işaretlerin arttığını ve buradan kurtulmasının zor olduğunu" iddia etti.

2 kişi öldü, 76 kişi yaralandı

İsrail basınında daha önce yer alan haberlerde, saldırının hedefinin Nasrallah olduğu ve ordunun, Hizbullah Genel Sekreterinin orada olup olmadığını araştırdığı bildirilmişti.

İsrail savaş uçakları bugün, Dahiye bölgesinde Burc el-Baracine ve havalimanı yolundan Hureky Mahallesi'ne kadar pek çok binayı bombalamıştı.

Saldırılar sonucu Dahiye bölgesinde en az 6 bina yerle bir olurken ilk belirlemelere göre 2 kişi yaşamını yitirmiş, 76 kişinin de yaralandığı bilgisine ulaşılmıştı.