İsrail 54 Filistinli mahkumu serbest bıraktı

İsrail, Şifa Hastanesi Müdürü Dr. Muhammad Abu Salamiya'nın da aralarında bulunduğu 54 Filistinli mahkumu serbest bıraktı

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2024 13:21
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2024 13:21

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları devam ederken, bölgede düzenlediği baskınlarda tutuklanan 54 Filistinli mahkumu serbest bıraktı. Filistinli kaynaklara göre, İsrail bugün Şifa Hastanesi Müdürü Dr. Muhammad Abu Salamiya'nın da aralarında bulunduğu mahkumları Han Yunus şehrinin doğusundaki Kissufim bölgesinin girişinde serbest bıraktı. Serbest bırakılan mahkumlar arasında yaralılar da vardı; bazıları Han Yunus'taki Nasır Hastanesi'ne, bazıları ise Deir el-Balah kentindeki El Aksa Şehitleri Hastanesi'ne götürüldü.

HER GÜN AĞIR İŞKENCELERE MARUZ KALDIK

Mahkumların vücutlarında yara ve morarmalar görülürken, bazılarının yürümekte güçlük çektikleri anlar kameralara yansıdı. Serbest bırakıldıktan sonra konuşan Gazzeli Mahmud Ali Bahader, İsrail askerlerinin kendisini 7,5 ay önce şehri terk ederken Salah al-Din Yolu üzerinde tutukladığını ve işkence gördüğünü ifade etti. Bahader, tutuklama sırasında elindeki çantanın İsrail ordusu tarafından alınıp imha edildiğini belirtti ve mahkumların her gün ağır işkencelere maruz kaldığını vurguladı.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının başladığı 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana binlerce Filistinli tutuklanmıştı. Serbest bırakılanların sayısı az olsa da hala tutuklu olan Filistinlilerin durumu belirsizliğini koruyor.