İsrail, Gazze'de UNRWA okulunu vurdu: 39 kişi hayatını kaybetti

İsrail ordusu, Gazze'deki UNRWA okuluna hava saldırısı düzenledi. Saldırıda en az 39 kişi öldü, onlarca yaralı var. Gazze Hükümeti saldırıları soykırım olarak nitelendirdi, IDF ise Hamas'ın okulda faaliyet gösterdiğini iddia etti.

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2024 10:02
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2024 10:02

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ndeki Nuseyrat Mülteci Kampı'nda bulunan Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansına (UNRWA) ait bir okula hava saldırısı düzenledi. Saldırı sonucu en az 39 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi de yaralandı.

Deir el-Balah kentindeki El Aksa Şehitleri Hastanesi'nden yetkililer, hava saldırısının gerçekleştiği UNRWA okulunda Filistinli sivillerin sığındığını belirtti. Yaralıların durumu hakkında henüz net bir bilgi bulunmamakla birlikte, ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

GAZZE HÜKÜMETİ'NDEN SERT TEPKİ

Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in bu saldırıları "soykırım ve etnik temizlik suçu" olarak nitelendirildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İsrail işgalinin bu katliamları sürdürmesi, Gazze Şeridi'nde sivillere ve yerinden edilenlere yönelik soykırım ve etnik temizlik suçunun devam ettiğinin açık bir kanıtıdır. İsrail işgalinin bu katliamları yaparak soykırım suçu işlemesini kınıyor, ABD’nin İsrail işgaline çanak tutmasını, silahlarla askeri destek vermesini ve bu soykırımın devamına yeşil ışık yakmasını kınıyoruz. İnsanlığa ve uluslararası hukuka karşı işlenen bu suçlardan tamamen İsrail işgalini ve ABD yönetimini sorumlu tutuyor, tüm dünyayı bu suçları ve Gazze Şeridi'ne yönelik İsrail-ABD saldırganlığını kınamaya çağırıyoruz. Uluslararası topluma ve tüm uluslararası kuruluşlara, Gazze Şeridi'nde sivillere, çocuklara ve kadınlara yönelik soykırımın durdurulması için İsrail işgaline baskı yapma çağrısında bulunuyoruz."

İSRAİL SAVUNMA KUVVETLERİ'NDEN (IDF) AÇIKLAMA

İsrail Savunma Kuvvetleri, saldırının Hamas'ın okul içinde faaliyet gösterdiği iddiasıyla gerçekleştirildiğini öne sürdü. IDF, bu tür hedeflerin İsrail'in güvenliği için tehdit oluşturduğunu savunarak operasyonların devam edeceğini belirtti.