İsrail’in Gazze saldırılarında 243. gün: Gazze’de can kaybı 36 bin 586'ya ulaştı

İsrail'in Gazze'deki saldırıları devam ediyor, can kaybı artıyor. Son 24 saatte 36 Filistinli hayatını kaybetti, 115'i yaralandı. Yaralı sayısı 83 bin 74'e ulaştı. Uluslararası toplum tepki gösteriyor ve yardım çağrısında bulunuyor

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2024 15:01
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2024 15:01

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları 243 gündür devam ediyor ve can kaybı hızla artmaya devam ediyor. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamaya göre, İsrail ordusunun 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 36 bin 586'ya yükseldi.

SON 24 SAATTE 36 FİLİSTİNLİ DAHA HAYATINI KAYBETTİ

İsrail ordusunun Gazze'nin çeşitli bölgelerine gerçekleştirdiği son 24 saat içindeki saldırılarda 36 Filistinli daha yaşamını yitirirken, 115 Filistinli ise yaralandı. Filistin Sağlık Bakanlığı, bu saldırıların dört ayrı bölgede "katliam" olarak nitelendirilebilecek ölçüde yıkıcı olduğunu belirtti.

GAZZE’DE YARALI SAYISI 83 BİNE YAKLAŞTI

Gazze Şeridi'nde 7 Ekim'den bu yana devam eden saldırılarda yaralı sayısı da hızla artıyor. Bakanlığın verilerine göre, saldırılarda yaralananların sayısı 83 bin 74'e ulaştı.

Gazze'deki sağlık ekipleri ve sivil savunma görevlileri, hala enkaz altında ve yol kenarlarında cesetlerin bulunduğunu belirtiyor. Bu cesetlere ulaşmanın zorluğu, can kaybı ve yaralı sayısının tam olarak belirlenmesini engelliyor. Kurtarma ekipleri, yoğun saldırılar ve yıkım nedeniyle görevlerini yerine getirmekte büyük zorluklar yaşıyor.

ULUSLARARASI TEPKİ VE YARDIM ÇABALARI

Gazze'de yaşanan bu insanlık dramı, uluslararası toplumda büyük tepki ve endişe yaratmış durumda. Birçok ülke ve uluslararası kuruluş, İsrail'in saldırılarını durdurması ve Gazze'deki sivillere yönelik yardımların artırılması çağrısında bulunuyor. Ancak, saldırıların devam etmesi ve insani yardımın ulaşmasındaki engeller, bölgede yaşanan krizi derinleştiriyor.