İsrail, Lübnan’ı vurdu: En az 100 kişi hayatını kaybetti

İsrail’in sabah saatlerinden bu yana Lübnan’a yönelik düzenlediği saldırılarda en az 100 kişinin hayatını kaybetti

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2024 16:20
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2024 16:20

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), sabah saatlerinden bu yana İsrail Hava Kuvvetleri’nin Lübnan'da 300'den fazla Hizbullah hedefini vurduğunu açıkladı. Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırılarını bilançosunu açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada en az 100 kişinin hayatını kaybettiği, 400'den fazla kişinin ise yaralandığı bildirildi. Açıklamada, öldürülenler arasında çocukların, kadınların ve sağlık görevlilerinin bulunduğu aktarıldı.

Hizbullah’tan İsrail’e roketli saldırı

Hizbullah tarafından yapılan açıklamada, İsrail ordusunun çeşitli askeri noktalarına çok sayıda roket fırlatıldığı bildirilirken İsrail'in kuzeyindeki 2 askeri mevzinin ve Hayfa kentinin kuzeyindeki Rafael savunma sanayi komplekslerinin bombalandığı ifade edildi. Açıklamada saldırıların İsrail'in güney ve Bekaa bölgelerini hedef alan düşman saldırılarına karşılık olduğu belirtildi.  

Tahliye mesajı

Lübnanlı telekom operatörü Ogero'nun Başkanı Imad Kreidieh, Lübnanlıların bugün İsrail tarafından gelen 80 binden fazla şüpheli arama aldığını belirtti. Arayanlarınsa insanların tahliye edilmesini istediğini söylediği ifade edildi.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), sabah saatlerinden bu yana İsrail Hava Kuvvetleri’nin Lübnan'da 300'den fazla Hizbullah hedefini vurduğunu açıklamıştı.