İzlanda'daki yanardağ defalarca patladı

İzlanda'nın Reykjanes Yarımadası'nda Aralık ayından bu yana 6 defa yanardağ patlaması meydana geldi. Meydana gelen patlamanın ardından ise 4.0 şiddetinde deprem meydana geldi

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2024 12:28
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2024 12:28

İzlanda'nın Reykjanes Yarımadası'nda, Aralık ayından bu yana 6. kez meydana gelen yanardağ patlaması, gece saatlerinde büyük bir etki yarattı. İzlanda Meteoroloji Ofisi (IMO) tarafından yapılan açıklamaya göre, patlama yerel saatle 21.26'da gerçekleşti ve ardından küçük çaplı sarsıntılar gözlemlendi.

Patlamanın ardından deprem

Patlamanın hemen ardından, 22.37'de 4.0 şiddetinde bir deprem kaydedildi. Yanardağdan çıkan lavlar gökyüzünü aydınlatırken, yerel halkın güvenliği için hızlı önlemler alındı.

Kasaba tahliye edildi

Patlamanın etkileri kapsamında, yarımadadaki Grindavik kasabası tahliye edildi. Yaklaşık 4 bin kişinin yaşadığı kasabada, daha önce Aralık ayında meydana gelen patlama nedeniyle Kasım ayında tedbir amaçlı tahliye işlemi yapılmış, kasaba sakinlerinin küçük bir kısmı bölgeye geri dönmüştü. Yeni patlamanın ardından, tahliye işlemlerinin tekrar gerçekleştirildiği bildirildi.

Patlamaların etkisiyle ilgili olarak İzlanda'daki uçuşların ise normal şekilde devam ettiği açıklandı. Yetkililer, patlamaların ve depremlerin ardından yapılan hava ve zemin incelemelerinin sorunsuz geçtiğini belirtti. İzlanda Meteoroloji Ofisi, bölgedeki yanardağ faaliyetlerinin izlenmeye devam edileceğini ve gerekli önlemlerin alınacağını duyurdu.

Reykjanes Yarımadası nerede?

Reykjanes Yarımadası, İzlanda'nın güneybatı tarafındadır. Aynı zamanda Güney Yarımadası olarak da bilinir.