Kırgızistan'da darbe girişimi: Çok sayıda mühimmat ve askeri ekipman ele geçirildi

Kırgızistan’da iktidara darbe girişimi şüphesiyle gözaltına alınan grup üyelerinin adreslerine yapılan baskında, 255 bin 238 mühimmat ve bir parlamento milletvekiline ait askeri kimlik kartı ele geçirildi

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2024 18:59
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2024 18:59

Kırgızistan'da şiddet yoluyla iktidarı ele geçirme hazırlığı yapan ve gözaltına alınan grup üyelerinin adreslerine düzenlenen baskında, büyük miktarda mühimmat ve askeri ekipman ele geçirildi. Kırgızistan Devlet Ulusal Güvenlik Komitesi tarafından yapılan açıklamada, gözaltına alınan şahısların adreslerinde 50 tüfek, 20 tabanca, 255 bin 238 mühimmat, 200 kolluk kuvvetleri üniforması, 150 polis şapkası, 100 askeri şapka, 38 kurşungeçirmez yelek, 2 drone ve el yapımı patlayıcıların bulunduğu belirtildi. Ayrıca, bir parlamento milletvekili olan Marlen Mamatkanov'a ait askeri kimlik kartı da ele geçirildi.

Darbe girişimi şüphesiyle gözaltına alınan grubun, vatandaşların ölümüne yol açacak kitlesel olaylar düzenleyerek iktidarı şiddet yoluyla ele geçirmeyi ve ülkenin toplumsal ve siyasi istikrarını bozmayı planladığı belirtildi. Ulusal Güvenlik Devlet Komitesi, yıkıcı grubun faaliyetlerinin başarıyla engellendiğini duyurdu.