Kitap okumaya dalınca hırsızlığa ara verdi: Entelektüel hırsız Roma'da yakalandı

İtalya Roma'da bir eve giren hırsız, evde bulduğu kitabı okumaya başlayınca hırsılığı rafa kaldırdı fakat durumu gören ev sahibi hırsızı ihbar etti

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2024 10:42
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2024 10:42

20 Ağustos'ta Roma'nın Prati semtinde gerçekleşen olayda, 38 yaşındaki bir hırsız bir eve girdiğinde yatak odasında bulduğu kitaba ilgi duydu. Hırsız, yatağın üzerine oturup kitabı okumaya başladı. Ancak kısa süre sonra durumu fark eden 71 yaşındaki ev sahibi güvenlik güçlerine haber verdi. Olay yerine gelen polis, hırsızı kitap okurken yakaladı.

Kitap hırsızı çok etkilemiş

Hırsızın okuduğu kitabın, Giovanni Nucci'nin geçen yıl yayımlanan ve Homeros'un İlyada destanını konu alan Gli Dei Alle Sei adlı eseri olduğu öğrenildi. Hırsız, polisteki ifadesinde hırsızlık suçlamasını reddederek, "Bir randevum vardı ve beklerken manzaraya bakmak için apartman terasına çıktım. Sonra aşağıdaki verandaya düştüm. Orayı pansiyon sanıyordum. Düşmenin şokundan kurtulmayı beklerken kitabı fark ettim ve beni çok etkiledi." dedi.

Polis, hırsızın çantasında başka bir yerden çaldığı tasarım kıyafetler buldu.

Yazar kitabını hırsıza ulaştırmak istiyor

Olay, İtalya basınında büyük ilgi görünce, gazeteciler kitabın yazarı Giovanni Nucci'ye ulaştı. Nucci, yaşanan durumu harika olarak nitelendirerek, hırsızın kitabı bitiremeden tutuklanmış olmasından üzüntü duyduğunu ifade etti. Yazar, "Kitabı bitirebilmesini istiyorum. Bu sıradışı bir olay ama aynı zamanda içinde insanlık da barındırıyor." dedi. Nucci, hırsıza kitabını ulaştırmak istediğini belirtti.

Bir çocuk kitabı yazarı olarak kendini neredeyse tamamen Yunan ve Roma mitlerinin yeniden yazılmasına adamış olan Giovanni Nucci, mitolojik öyküleri yeniden anlatma konusunda başarılı bir yazardır.