Putin’den Ukrayna’ya silah sağlayan ülkeler tehdit: Karşılık daha güçlü olabilir

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, St. Petersburg'da düzenlenen Uluslararası Ekonomi Forumu'nda Ukrayna ve batılı ülkelere sert tepki gösterdi. Putin, Ukrayna'daki askeri kayıplara dikkat çekerken, batılı ülkelerin Ukrayna'ya sağladığı silahları eleştirdi

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2024 10:35
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2024 10:35

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, St. Petersburg'da düzenlenen Uluslararası Ekonomi Forumu'nda (SPIEF) çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ukrayna'daki çatışmalara ve batılı ülkelerin Ukrayna'ya askeri desteklerine sert tepki gösteren Putin, "Eğer birileri bizim topraklarımızı vurmak ve bize sorun yaşatmak için silahları çatışma bölgesine göndermenin mümkün olduğunu düşünüyorsa, bizim neden aynı sınıftaki silahlarımızı Rusya'ya yönelik hassas tesislere saldırı yapabilecek bölgelere tedarik etme hakkımız olmasın? Yani karşılık daha güçlü olabilir" ifadelerini kullandı.

Putin ayrıca Ukrayna'daki askeri kayıplara dikkat çekerek, Ukrayna'nın her ay büyük kayıplar yaşadığını ve Rusya'nın telafisi olmayan kayıplarının oranının Ukrayna'nın beşte biri olduğunu belirtti. ABD'nin Ukrayna'ya yönelik yeni kararlarına da tepki gösteren Putin, "Ukrayna'daki seferberlik yaşının düşürülmesi kararı alındıktan sonra Zelenskiy'den kurtulmak isyeyecek" dedi.

Batılı ülkelerin Ukrayna'ya sağladığı uzun menzilli silah desteğini eleştiren Putin, "Eğer birileri bizim topraklarımızı vurmak ve bize sorun yaşatmak için bu tür silahları çatışma bölgesine göndermenin mümkün olduğunu düşünüyorsa, bizim neden aynı sınıftaki silahlarımızı Rusya'ya yönelik hassas tesislere saldırı yapabilecek bölgelere tedarik etme hakkımız olmasın? Yani karşılık daha güçlü olabilir" şeklinde konuştu.

Ayrıca, Putin Almanya'nın Ukrayna'ya silah tedariki konusundaki tutumunu eleştirerek, "Neden birilerini tehdit ettiğimiz kanısına varıyorsunuz? Biz kimseyi özellikle de bir ülke liderini tehdit etmiyoruz. Bu iyi bir yaklaşım değildir. Bazı konularda tavrımız var" dedi.