Ege Üniversitesi koordinatörlüğünde Ufuk Avrupa programı çerçevesinde Marie Skłodowska Curie (MSCA-SE) alanında desteklenen “Virtual Innovative Learning Laboratories for Global Engineering Education (VILLAGE)” projesi kapsamında proje yürütücüsü Ege Üniversitesi ve proje ortaklarından Emoda Yazılım firması iş birliği ile “Mühendislik Eğitiminde Sanal Laboratuvarlar ve Uygulamaları" adlı etkinlik gerçekleşti.
Araştırma Odaklı Öğrenci Merkezi (AROM) Etkinlik Salonunda yapılan aktiviteye, Öğrenci Dekanı Doç. Dr. Fırat Sarsar, Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Özge Andiç Çakır Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Zümrüt Bahadır Ünal, Mühendislik Fakültesi akademisyenleri ve Emoda firması yetkilileri katılım gösterdi.
Etkinlik kapsamında mühendislik eğitiminde sanal laboratuvarların yeri ve uygulanabilirliği tartışılırken ayrıca katılımcılar sanal gerçeklik gözlüğü ile sanal laboratuvarı Emoda Şirketinden Nida Şensoy eğitmenliğinde deneyimledi.
YENİ TEKNOLOJİLERE HAZIR OLMALIYIZEtkinlikte konuşan Doç. Dr. Fırat Sarsar, gelişen yeni teknolojilerle birlikte dezavantajları azalmış ürünlerin artacağını ifade ederek, “Üniversitemizin dijitalleşme misyonu kapsamında VILLAGE projesinde uygulanacak sanal laboratuvarları tartışmak amacıyla Mühendislik Fakültesi öğretim üyeleriyle bir araya geldik. Gelecek, bize yeni teknolojilerin de geleceğini söylüyor. Bizler de akademisyenler, öğrenciler ve üniversite olarak bu tip projeler ile hayatımıza dâhil olacak yeni teknolojilere hazır olmalıyız. Eğitimde teknolojiyi efektif kullanmaya geçmeliyiz” dedi.