Ege Üniversitesi'nden ortak ikili protokol anlaşmaları

Ege Üniversitesi(EÜ) İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü tarafından “Kültür, Dil ve İletişim; Ortak Yasımalar” başlıklı konferans gerçekleşti.

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2024 12:01
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2024 12:01

Konferansa; EÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Füsün Topsümer, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nahit Erdem Köker, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Aylin Göztaş, Özbekistan Taşkent Devlet Özbek Dili ve Edebiyatı Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Abdullayeva Marğuba Düsmırayovna, Özbekistan Ürgenç Ranç Teknoloji Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Matkuliyeva Marğuba Faxadovna ve bölüm akademisyenleri katılım sağladı.

Konferanstan önce Özbekistanlı akademisyenler, Dekan Prof. Dr. Bilgehan Gültekin’e ziyarette bulunarak hediye takdim etti.

Bazı bölgelerde ulaşılmamış değerlerimiz var

Konferansta konuşma yapan EÜ İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Aylin Göztaş “Özbekistan’la ortak kültürümüz, geleneklerimiz, paylaşımlarımız var. Dil ve edebiyat alanında aynı kültürden besleniyoruz. Örneğin ‘Leyla ile Mecnun’ hikâyesi Özbek kökenlidir. Âlimlerimiz, efsanelerimiz, yaşam biçimimiz, muhafaza edilen Türklük değerleri birbirine çok benziyor. Kültürümüz çok zengin. Bazı bölgelerde ulaşılmamış değerlerimiz var. Dilde iletişimi ne kadar geliştirirsek ortak değerlere ulaşmak görünür olacaktır. Aynı dili, aynı kültürü konuştuğumuz ortamda daha rahat hissederiz” dedi.

Prof. Dr. Abdullayeva Marğuba Düsmırayovna ve Doç. Dr. Matkuliyeva Marğuba Faxadovna ise gerçekleştirdikleri konuşmalarda iki ülkenin kültürleri arasında benzer ve farklı noktaları ele aldılar.

Konuşmalardan sonra her iki Özbekistan üniversitesi ile ortak ikili protokol anlaşmalarına imza atıldı. Konferans bitiminde katılımcılara “Teşekkür Belgeleri” sunuldu.