Exeter Üniversitesi Harry Potter'lar yetiştirecek

İngiltere’nin ünlü üniversitelerinden Exeter Üniversitesi, sihir ve büyü dalında yüksek lisans programı başlatacağını duyurdu

Haber Giriş Tarihi: 04.07.55727 01:36
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.55727 01:36

1997 yılında J. K. Rowling tarafından yazılan Roman'dan uyarlanıp 2001 yılında sinema filmine dönüştürülen ve dünyanın en iyi filmleri arasında gösterilen Harry Potter filmi gerçek mi oluyor dedirten bir gelişme yaşandı. Euronews’te yayınlanan bir habere göre İngiltere’nin ünlü Exeter Üniversitesi, sihir ve büyü dalında yüksek lisans programı başlatacağını duyurdu. Açılacak olan Büyü ve Okült Bilim isimli yüksek lisans programı ile ülkedeki büyü tarihine ve büyüyle ilgili bugüne kadar yapılan tüm çalışmaları daha farklı ve geniş bir şekilde ele alınacak ve akademik düzeyde çalışmalar yürütülecek.  Exeter Üniversitesi bünyesinde bulunan Üniversitenin Arap ve İslam Çalışmaları Enstitüsü’nde düzenlenecek olan yüksek lisans programı sonrası öğrenciler metin tabanlı ve uygulamalı teknikler kullanarak tez yazacak.

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Algoritma nedir, ne işe yarar? Algoritma nasıl çalışır? İşte önemli algoritma türleri!