2024 Ekim ayı Merkez Bankası faiz kararı: Ekim ayı faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) ekim ayı faiz kararı toplantısı merakla bekleniyor. Peki, ekim ayı faiz kararı hangi gün ve saat kaçta açıklanacak? Faiz oranlarına dair beklentiler neler?

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2024 10:56
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2024 10:56

Ekim ayı Merkez Bankası faiz kararı için geri sayım heyecanla devam ediyor. Amerikan Merkez Bankası (FED)'in uzun bir aradan sonra ilk kez faiz indirimi yapmasıyla beraber, gözler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın alacağı faiz kararına çevrildi. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun açıklayacağı karar öncesinde, dolar, altın ve borsa yatırımcıları temkinli ve heyecanlı bir bekleyiş içinde. Peki, Ekim ayı faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Ekim ayı faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu'nun ekim ayı faiz kararı için tarih belli oldu. Merkez Bankası, ekim ayı faiz kararını 17 Ekim 2024 Perşembe günü saat 14.00'te açıklayacak.

Faiz oranlarına dair beklentiler neler?

AA Finans’ın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) 17 Ekim Perşembe günü düzenlenecek Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına yönelik yaptığı beklenti anketi, 16 ekonomistin katılımıyla gerçekleştirildi.

Anket sonuçlarına göre, ekonomistlerin politika faizinde değişiklik beklemedikleri ve faizin yüzde 50 seviyesinde kalacağı yönünde bir görüş birliği var.

Yıl sonu politika faizi tahminlerinin ortalaması ise yüzde 47,50 olarak belirlendi. Bununla birlikte, ekonomistlerden 5'i politika faizinin yıl sonunda yüzde 50 olacağını, 7'si ise yüzde 47,5 seviyesine ineceğini öngörüyor.