Akaryakıt fiyatlarına zam: LPG'ye gece yarısı 1.76 TL’lik artış yansıdı

Türkiye'de akaryakıt fiyatlarına üst üste gelen zamların sonuncusu LPG'ye geldi. Motorin ve benzinin ardından gece yarısı yapılan 1 lira 76 kuruşluk zam geldi

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2024 10:46
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2024 10:46

Türkiye genelinde akaryakıt fiyatlarına üst üste gelen zamlar devam ediyor. Son olarak LPG fiyatlarına gece yarısı yapılan 1 lira 76 kuruşluk zam, sürücülerin cebini bir kez daha yakmaya başladı. Brent petrol ve döviz fiyatlarındaki dalgalanmaların etkisiyle benzine ve motorine geçtiğimiz günlerde büyük zam gelmişti. Şimdi ise LPG kullanıcıları da zam furyasından nasibini aldı. Önümüzdeki günlerde ise haziran ayı ÜFE verileriyle birlikte beklenen maktu ÖTV artışıyla yeni zamların kapıda olduğu belirtiliyor.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul'da benzinin litre fiyatı yaklaşık olarak 42,39 TL,

Ankara'da 43,37 TL,

İzmir'de ise 43,63 TL.

Motorin litre fiyatları ise şu şekilde:

İstanbul'da yaklaşık olarak 42,47 TL,

Ankara'da 43,48 TL,

İzmir'de ise 43,87 TL.

AKARYAKIT FİYATLARINA YENİ ZAM GELİYOR: 3 TEMMUZ'DA ÖTV ARTIŞI BEKLENİYOR

Türkiye'de akaryakıt fiyatlarına bir zam daha kapıda. 2024 yılının Ocak-Mayıs döneminde Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) yüzde 17,87 artış gösterdi. 3 Temmuz'da Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıklayacağı haziran ayı ÜFE verileriyle birlikte, akaryakıt türlerinde uygulanacak maktu Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) artış oranı da netlik kazanacak. Bu gelişme, benzin, motorin ve LPG gibi akaryakıt ürünlerinin fiyatlarında yeni bir yükseklik beklentisi yaratıyor. Sürücüler ve işletmeler, maliyetlerindeki artışlarla baş etmeye hazırlanırken, ekonomi ve günlük yaşam üzerindeki etkileri merakla bekleniyor.