Bakan Göktaş açıkladı: 2024 Evde bakım maaşı ne zaman yatacak?

Kurban Bayramı öncesinde, evde bakım maaşı ödemeleriyle ilgili çalışmalar yoğunlaştı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın açıklamasının ardından, Haziran ayı için evde bakım maaşlarının ödenmeye başlanacağı bildirildi. 2024 Haziran ayı evde bakım maaşları için hesaplara para yatırılma süreci merakla bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2024 13:46
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2024 13:46

İhtiyaç sahibi vatandaşlar tarafından büyük bir merakla beklenen evde bakım maaşlarının Haziran ayında ne zaman hesaplara yatırılacağı konusu gündemde. Her ay düzenli olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen evde bakım maaşı ödemeleri için, Haziran ayı itibarıyla il il hesaplara yatırılacak tarihler araştırılıyor. Peki, 2024 Evde bakım maaşı ne zaman yatacak?

EVDE BAKIM MAAŞI HAZİRAN AYI ÖDEMELERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Evde bakım maaşları genellikle her ayın 15 ila 31’i arasında hesaplara yatırılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ödemelerin başladığı tarihleri kamuoyuna duyuruyor.

Öte yandan, 16 Haziran'ın Kurban Bayramı'na denk gelmesi ve 15 Haziran'ın Cumartesi günü olması sebebiyle evde bakım maaşı ödemelerinin 14 Haziran Cuma günü veya öncesinde yapılması bekleniyor. Haberimizde, detaylar netleştikçe güncel bilgileri paylaşacağız.

EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER

e-Devlet'in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfası üzerinden evde bakım maaşları il il sorgulanabiliyor.

Vatandaşlar, sistemde kayıtlı oldukları şifreleri ve T.C. kimlik numaralarıyla bu sorgulama işlemini kolaylıkla yapabiliyorlar.

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR?

2024 yılı için memur ve emekli zam oranı belirlendi. Evde bakım desteği, önceki tutarı olan 5097.96 liradan etkilendi. Memur maaşlarına yapılan yüzde 49,25'lik zam, evde bakım aylığı tutarının da güncellenmesine neden oldu.