Bozdururken zarar etmeyen altın hanigisi?

Altın fiyatlarında rekor artışlar devam ediyor. Yatırım yapmak isteyen herkes bozdururken zarar etmeyen altının hangisi olduğunu merak ediyor. İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2024 16:12
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2024 16:12

Altın günlük yaşamda kullanıldığı gibi yatırım amaçlı da tercih edilmektedir. Bu kapsamda yatırım yapmak isteyen herkes bozdururken zarar etmeyen altının hangisi olduğunu merak ediyor. Peki, Bozdururken zarar etmeyen altın hanigisi? Detaylar haberimizin devamında...

Bozdururken zarar etmeyen altın hanigisi?

Birikim için en iyi altın tercihi genellikle gram altındır. Bunun nedeni, gram altının işçilik maliyetine sahip olmaması ve bozdurulurken daha az değer kaybetmesidir. Aynı zamanda saf altın içerdiği için altın fiyatlarındaki değişikliklere doğrudan tepki verir. Gram altın, uzun vadede güvenli bir getiri sağlar.

Altın bozdururken dikkat edilmesi gerekenler

Altın bozdururken, öncelikle işçilikli olup olmadığını bilmek gerekir. Bu doğrultuda işçilikli altınlarda değer kaybı söz konusudur. Bu tür altınlar bozdurulurken satın alındığı fiyatın altında bir değerde olabilir.

İşçiliksiz altınlar ise değerlidir. Yatırım için en çok tercih edilen türdendir. Bozdurulurken değer kaybı yaşamazlar. Değerleri piyasa fiyatına çok yakındır.

Gram altın nedir?

Gram altın, 1 gram ağırlığında saf altını ifade eder. Saf altın içerdiği için işçilik maliyeti bulunmaz ve bu nedenle bozdurulurken daha az değer kaybı yaşanır.