Odine Solutions halka arz oluyor! Odine Solutions Teknoloji talep toplama başladı

Odine Solutions teknoloji şirketi halka arz ediliyor. Odine Solutions kaç lot dağıtılacak, talep toplama tarihlerine ilişkin bilgiler, katılım endeksine uygunluğu... Odine Solutions halka arza dair tüm bilgiler haberimizde…

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2024 12:03
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2024 12:03

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylanan Odine Solutions Teknoloji Ticaret ve Sanayi A.Ş., halka arz sürecine girmeye hazırlanıyor. Şirket, bilgi teknolojileri sektöründe faaliyet göstermek üzere 2000 yılında kuruldu. Odine Solutions'un halka arzı için talep toplama tarihleri belirlendi. Peki, Odine Solutions'un halka arzı ne zaman gerçekleşecek, kaç lot verilecek ve katılım endeksine uygun mu? İşte detaylar…

ODİNE SOLUTİONS HALKA ARZ OLDU

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Odine Solutions'un halka arzını onayladıktan sonra yatırımcılar, detayları öğrenmek için araştırmalara başladılar. Şirket, ulusal ve uluslararası telekomünikasyon şirketlerine şebeke yazılım çözümleri ve mühendislik hizmetleri sunan bir kuruluş olarak faaliyet gösteriyor. 31 Aralık 2023 itibarıyla 96 çalışana sahip olan Odine Solutions'un halka arzında dağıtılacak pay miktarı 44.200.000 Lot olarak belirlendi. Fonun kullanım alanları ise şu şekilde açıklandı: Yüzde 52,5-62,5 yurt dışı yatırımlar, yüzde 30-40 işletme sermayesi ve yüzde 5-10 yeni ürün ve çözümlerin finansmanı. Halka arzda payların yüzde 60'ı bireysel yatırımcılara sunulacak ve TSKB liderliğinde gerçekleştirilecek. T+1 - T+2 bakiyenin kullanılamayacağı halka arzda iskonto oranı yüzde 25,80 olarak belirlendi.

ODİNE SOLUTİONS TALEP TOPLAMA TARİHLERİ NE ZAMAN?

Geleceğin esnek ve yazılım tanımlı ağlarını inşa eden küresel bir iş ortağı olan Odine Solutions, halka arz talep toplama tarihlerini 13-14-15 Mart 2024 olarak duyurdu. Halka arzın talep toplama süresi 3 gün olacak ve paylar 30,00 TL sabit fiyatla işlem görecek.

ODİNE SOLUTİONS HALKA ARZ KAÇ LOT VERECEK?

Odine Solutions'un halka arz açıklık oranı yüzde 40 olarak belirlendi ve toplamda 44.200.000 Lot dağıtılacak. Lot dağıtımları katılımcı sayısına göre değişiklik gösterebilir ancak kesinlik taşımamaktadır. Talep toplama döneminde 2 milyon kişinin katılması durumunda 14 lot, 3 milyon kişinin katılması durumunda ise 9 lot vermesi beklenmektedir.

ODİNE SOLUTİONS KATILIM ENDEKSİNE UYGUN MU?

Bir kurumun katılım endeksine uygunluğu, İslami şartlara uygun olup olmamasıyla ilişkilidir. Katılım endeksi kriterlerini karşılayan şirketler, katılım endeksine uygun firmalar olarak kabul edilir. Hissenin katılım endeksine uygun olduğu, İslami kurallara uygun olduğu anlamına gelmektedir. Ancak, büyüklüğü 1,32 milyar TL olarak açıklanan Odine Solutions halka arzı katılım endeksine uygun değildir.

Odine Solutions halka arzı bireysel yatırımcılara eşit dağıtım yapılacak olup, işlem kodu ODINE olarak belirlenmiştir.

ODİNE SOLUTİONS KİMİN?

Odine Solutions Teknoloji'nin yüzde 5'in üzerinde hissesine sahip olan 5 ortağı bulunmaktadır. Şirketin hisselerinin yüzde 45'i Alper Tunğa Sağu Burak'a, yüzde 5,8'i Fırat Kerim Ersoy'a, yüzde 11,25'i Hidayet Didem Zapsu Bilyay'a, yüzde 16,88'i Doğu Kaan Bilyay'a ve yüzde 16,88'i Deniz Han Bilyay'a aittir.