Telefonunu yenileyen 2025’te yandı

Türkiye’de 2025 yılının ekonomik açıdan vatandaşı zorlayacağını dile getiren Ekonomi Mühendisi Fatih Güneş, vatandaşlara ana ihtiyaçlar dışındaki harcamalardan uzak durmaları konusunda uyarıda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2024 12:57
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2024 12:57

Türkiye’de 2025 yılının ekonomik açıda çok zor geçeceğini söyleyen Ekonomi Mühendisi Fatih Güneş, vatandaşlara gereksiz harcamalardan kaçınmalarını tavsiye ederek, “Mobilya, televizyon veya cep telefonunda acil bir durum gerekmedikçe yenilemesinler. Çünkü 2025 yılı gerçekten çok zorlu geçecek” dedi.

TÜRKİYE’Yİ 2025’TE CİDDİ BİR İŞSİZLİK BEKLİYOR

Önümüzdeki 2 yılda arka arkaya ciddi bir işsizlik, iş kaybı ve iflaslar geleceği uyarısında bulunan Güneş, “Vatandaşta çok fazla bir bütçe kalmadı. Ancak mal mülk alacaklara bir tavsiyem var. Hane halkındaki vatandaşlar kesinlikle ana ihtiyaç haricinde gereksiz masrafa girmesinler. Yani mobilya, televizyon veya cep telefonu gibi durumlarda acil bir yenileme durumu yoksa yenilemesinler. Çünkü 2025 yılı gerçekten çok zorlu geçecek ve o borçları döndürmekte zorlanacaklar. Üzülerek söylüyorum, ciddi bir işsizlik bizi bekliyor. Çünkü sanayi firmalarının üretiminde de düşüş var, ihracatımızda da düşüş var. Önümüzde 2 yıl arka arkaya ciddi bir işsizlik, iş kaybı ve iflaslar gelecek. Vergi daireleri de baskı yapıyor. O yüzden en derinde bir miktar para varsa paralarını tutsunlar, bir şeyleri almasınlar. Lüks tüketimden uzak dursunlar. Yani bilgisayarı çalışıyorsa değiştirmesin, saati gösteriyorsa değiştirmesin. 2025 yılının geçmesini ancak bu şekilde sağlayabilirler” ifadelerine yer verdi.