2024 TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası! TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası şartları neler?

TOKİ indirim kampanyası başvuruları 2024 için merakla beklenen dönem geldi. Peki, TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası şartları neler?

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2024 12:24
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2024 12:24

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), geri ödeme sürecinde olan konutlar ve iş yerleri için yeni bir kampanya başlattı. Bu kampanya kapsamında, yüzde 25 oranında bir indirim uygulanacak. Peki, 2024 TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası ne zamana kadar? TOKİ kampanyası şartları neler? İşte detaylar…

2024 TOKİ YÜZDE 25 İNDİRİM KAMPANYASI NE ZAMAN BİTECEK?

TOKİ yüzde 25 indirim kampanyasının başvuruları 23 Eylül-18 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

TOKİ YÜZDE 25 İNDİRİM KAMPANYASI ŞARTLARI NELER?

Konut ve iş yeri sahiplerinin indirim kampanyasından yararlanabilmesi için, başvuru tarihine kadar borç kapatma işlemini gerçekleştirdikleri aya ait taksit ödemelerini yapmış olmaları şart. Ayrıca, geçmişe dönük taksit ve emlak vergisi borçlarının bulunmamalı. Kat mülkiyeti oluşturulmuş projelerde kampanyadan faydalanmak isteyenlerin, bankaya gitmeden önce site yönetiminden alacakları 'borcu yoktur' belgesi ile ilgili belediyeden temin ettikleri emlak beyan değerini gösterir belgeleri yanlarında götürmesi gerekiyor. İndirimden yararlanmak isteyenler, kredi kullanmaları durumunda Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzaladıkları bankalardan destek alabilirler.

TOKİ YÜZDE 25 İNDİRİM KAMPANYASINDAN KİMLER YARARLANABİLİR?

Yüzde 25'lik indirim kampanyasından yararlanmak için, TOKİ'den 2023 yılının Haziran ayı sonuna kadar satın alınmış konutların sahiplerinin, geri ödeme taksitlerinin 2023 Haziran sonu itibarıyla başlayanlar ve kalan taksit sayısının 12 aydan fazla olanlar bu kampanyadan faydalanabilecek.