Alain Delon kimdir? Alain Delon öldü mü?

Fransız Aktör Alain Delon’un 88 yaşında yaşamını yitirmesi üzerine ‘Alain Delon kimdir’ sorusu arama motorlarında sıklıkla aratılmaya başlandı. Peki Alain Delon kimdir? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2024 11:01
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2024 11:01

Dünyaca ünlü oyuncu Alain Delon’un 88 yaşında hayata gözlerini yumduğu açıklandı. Global magazin gündemi ünlü oyuncunun vefatını konuşurken, aynı zamanda internet kullanıcıları arama motorlarında ‘Alain Delon’ hakkındaki detayları araştırmaya başladı. Peki Alain Delon kimdir? Sizler için bu sorunun yanıtını derledik. Detaylar haberimizde…

ALAİN DELON KİMDİR?

Alain Fabien Maurice Marcel Delon 8 Kasım 1935 tarihinde dünyaya gelmiş ve 18 Ağustos 2024 tarihinde vefat etmiş ünlü Fransız aktör ve iş adamıdır. 1960'ların başından 1980'lerin ortalarına kadar Avrupa sinemasının en önemli isimlerinden biri olarak kabul edilen Delon, yetişkin filmlerinin sembolü olarak da tanınmıştır. En bilinen yapımları arasında Rocco and His Brothers (1960), Plein Soleil (1960), L'Eclisse (1962), The Leopard (1963), The Yellow Rolls-Royce (1965), Lost Command (1966), Le Samouraï (1967) ve Notre Histoire (1984) bulunmaktadır. 1985'te Notre Histoire filmindeki rolüyle En İyi Erkek Oyuncu César Ödülü’nü kazanmıştır.

Delon, 1991'de Fransa'nın Onur Nişanı'nı, 45. Berlin Uluslararası Film Festivali'nde Onursal Altın Ayı ödülünü ve 2019 Cannes Film Festivali'nde Onursal Palme d'Or ödülünü kazanmıştır. Kariyerinde Luchino Visconti, Jean-Luc Godard, Jean-Pierre Melville, Michelangelo Antonioni ve Louis Malle gibi ünlü yönetmenlerle çalışmıştır.

2006'da İstanbul Film Festivali'ne katılması beklenirken, katılamayacağını son gün açıklayarak hayranlarını hayal kırıklığına uğratmıştır. Aynı dönemde kalp sorunları yaşamış ve bir tiyatro oyununu iptal etmiştir. Delon, Gabin ve Ventura gibi ustalardan oyunculuk dersleri almış ve General De Gaulle'un el yazmalarını satın alarak Invalide Müzesi'ne bağışlamıştır. Hayvanlara olan tutkusu nedeniyle Brigitte Bardot ile birlikte Çin Cumhurbaşkanı'na hayvan hakları konusunda açık mektup yazmıştır.

Korsikalı bir babaanne ve Güney Fransa ile Alsas kökenli bir anne tarafından dünyaya gelmiştir. Çocuk yaşta anne ve babası ayrıldığı için zor bir çocukluk geçirmiştir. 1964-1969 yılları arasında Nathalie Delon ile evli kalan Delon'un bu evlilikten Anthony Delon, Nico’dan Christian Aaron Boulogne, Rosalie Van Breemen’den Alain-Fabien Delon ve Anouchka Delon adında dört çocuğu olmuştur.

Fransız milliyetçi Le Pen ile dost olan Delon, büyük bir resim ve heykel koleksiyonuna sahiptir ve Douchy köyündeki geniş arazisinde hayvanlarıyla yaşamaktadır. Paris'te yaşamanın hayvanlarla uyumlu olmadığını belirterek Paris'ten ayrılmıştır. 2002'de ağır bir depresyon geçiren Delon, intiharı denemiştir.

Gençlere oyunculuğu tavsiye eden Delon, oyunculuğu dünyanın en güzel mesleği olarak nitelendirmiştir.