Ankara Büyükşehir Belediyesi 133 zabıta alımı: Zabıta memuru alımı başvurusu nasıl yapılır?

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 133 Zabıta memuru alımı için ilan yayınladı. Peki, Zabıta memuru alımı başvurusu nasıl yapılır?

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2024 12:32
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2024 12:32

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı bünyesinde istihdam etmek üzere 133 zabıta memuru alıyor. İlk aşamanın tamamlanmasının ardından kesin işe alımlar için adayların sözlü ve uygulamalı sınavlardan geçmeleri gerekecek. Peki, Ankara Büyükşehir Belediyesi zabıta memuru alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte, Ankara Büyükşehir Belediyesi 133 zabıta alımı için başvuru şartlar ve sınav detayları...

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 133 ZABITA ALIMI BAŞVURU TARİHLERİ

Sözlü ve uygulamalı sınava girmek isteyen adaylar, “www.ankara.bel.tr” adresinden online olarak dolduracakları başvuru formlarının çıktısını alıp imzalayarak gerekli belgelerle birlikte, 3-11 Ekim 2024 tarihleri arasında hafta içi mesai saatleri içinde müracaat ederek başvuru sürecini tamamlayabilecek. Başvuru için gidilmesi gereken adres şu şekildedir:

Cumhuriyet Caddesi, 19 Mayıs Kompleksi içindeki Atatürk Spor ve Sergi Sarayı, Altındağ-Ankara.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 133 ZABITA MEMURU ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

KPSS puanına dayalı olarak zabıta memurluğu için başvuruda bulunacak adaylardan istenen belgeler şunlardır:

Nüfus cüzdanının veya kimlik kartının aslı ya da fotokopisi, Diploma veya mezuniyet belgesinin aslı ya da noter örneği, Yabancı mezunlar için denklik belgesinin aslı ya da noter geçmişi örneği, Sürücü belgesinin aslı ya da noter arşivi kopyası, KPSS sonuç belgesinin doğrulama kodu bulunan bilgisayar çıktı, Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmadığına dair beyan, Görevini sürekli olarak yapmasını engelleyen bir sağlık durumunun olmadığı beyanı, İki adet biyometrik fotoğraf.

Adayların görüşmeleri ise 18-25 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 133 ZABITA MEMURU ALIMI NİTELİKLERİ

Büyükşehir Belediyesi, üniversitelerin ilgili lisans programlarından mezun olan 133 kadın ve erkek zabıtasını memur almayı planlıyor. Adayların, 30 gün almamış olmaları, en az 1.67 metre, kadınların en az 1.60 metre boyunda olmaları, boy ile kilo arasında 10 kilogramdan fazla fark olmaması ve Karayolları Trafik Kanunu'na uygun en az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmaları gerekiyor.