Başarılı futbolcu Merih Demiral kimdir? Merih Demiral aslen nereli?

Başarılı futbolcu Merih Demiral'ın hayatı merak konusu oldu. Biz de sizin için Merih Demiral hakkında merak edilen tüm detayları derledik. Peki Merih Demiral kimdir? Detaylar haberde...

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2024 11:10
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2024 11:10

Suudi Profesyonel Ligi ekiplerinden El-Ehli takımında yer alan Türk milli futbolcu Merih Demiral'ın hayatına dair merak edilenleri sizler için derledik. Futbol kariyerindeki başarısı ile sık sık gündem olan Merih Demiral kimdir? İşte hakkında merak edilen tüm detaylar...

Merih Demiral kimdir?

Merih Demiral, 5 Mart 1998'de Kocaeli'de doğmuştur. Stoper mevkiinde oynayan Türk milli futbolcudur ve şu anda Suudi Profesyonel Ligi ekiplerinden El-Ehli takımında forma giymektedir.

Kariyerine Fenerbahçe altyapısında başlayan Merih Demiral, 2016 yılında Portekiz alt lig takımı Alcanenense ile sözleşme imzaladı. Bir yıl sonra Sporting B takımına transfer oldu. Ağustos 2018'de Süper Lig ekibi Alanyaspor'a kiralandı ve sezon sonunda 3,5 milyon Avro bedelle Alanyaspor'a transfer oldu. Aynı sezon Serie A ekibi Sassuolo'ya satın alma opsiyonuyla kiralandı ve sezon sonunda 7 milyon Avro olan opsiyon kullanıldı. Beş gün sonra 19,5 milyon Avro karşılığında İtalyan devi Juventus'a transfer oldu. İki sezon boyunca kulübün formasını giydi ve 2019-20 Serie A şampiyonu, 2020-21 İtalya Kupası ve Süper Kupası'nda şampiyon oldu. Ağustos 2021'de Demiral, 20 milyon Avro satın alma opsiyonuyla Atalanta'ya kiralandı. 2023'te Suudi Profesyonel Ligi ekibi El-Ehli'ye transfer oldu.

Uluslararası arenada ilk kez 2018 yılında forma giymeye başlayan Merih Demiral, o zamandan bu yana Türkiye Milli Takımı formasını 40'tan fazla kez giydi. Ayrıca, Demiral, Türkiye Milli Takımı ile 2020 Avrupa Şampiyonası'nda da yer aldı ve Türkiye'yi bu prestijli turnuvada temsil etti.

Merih Demiral, Türkiye'nin genç seviye futbol takımlarında, 17 yaş altı ve 19 yaş altı kategorilerinde de forma giydi.

Türkiye milli futbol takımı formasını ilk kez, 20 Kasım 2018'de Ukrayna ile oynanan hazırlık maçında, 85. dakikada Mert Müldür'ün yerine oyuna girerek giydi. Merih, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde de yer aldı. Eleme maçlarında sık sık forma giyen Merih, Türkiye'nin turnuvaya katılma hakkı kazanmasıyla bu süreci sonlandırdı.

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Türkiye'nin İtalya ile oynadığı açılış karşılaşmasında ilk 11'de sahaya çıkan Merih, 53. dakikada kendi kalesine attığı golle turnuvanın açılış golünü atmış oldu. Bu gol, turnuva tarihinde kendi kalesine atılan ilk açılış golü olarak kayıtlara geçti.

Merih Demiral, Artvin'in Arhavi ilçesinden Karamürsel'e göç etmiş bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Fenerbahçe'nin U-15 takımında oynarken, 28 Aralık 2012 tarihinde, annesiyle babasının içinde bulunduğu aracın kaza yapması sonucu annesini kaybetti. Babası ise yaralı olarak kurtuldu. 2021 yılında İsviçreli model Heidi Lushtaku ile evlendi ve bu evlilikten bir oğlu oldu.

Merih Demiral aslen nereli?

Merih Demiral aslen Artvin'in Arhavi ilçesinden Karamürsel'e göç etmiş bir ailenin çocuğudur.