Battal Gazi'nin Oğlu filmi nerede çekildi? Battal Gazi'nin Oğlu konusu ve oyuncuları

Battal Gazi'nin Oğlu, Battal Gazi serilerinin sonuncusu olan 1974 tarihli sinema filmidir. Yönetmen koltuğunda Natuk Baytan’ın bulunduğu film bugün TV ekranlarında izleyicisi ile buluşacak.

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2024 11:18
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2024 11:18

Sizler için filmin konusunu, oyuncularını, nerede çekildiğini araştırdık. İşte Battal Gazi'nin Oğlu filminin konusu nedir? Battal Gazi'nin Oğlu filminin oyuncuları kimler? Battal Gazi'nin Oğlu filmi nerede çekildi? Battal Gazi hangi ırktan? Tüm detaylarıyla haberimizde.

Battal Gazi'nin Oğlu filminin konusu 

Battal Gazi, Bizans’ın en büyük korkularından biriydi. Malatya kapılarında zalim Antuan’ın ordusuyla karşı karşıya geldiği cenk sonucunda ağır yaralar alır ve kılıcını yeni doğan oğluna bırakıp şehit olur. Antuan, Battal’ın intikam ateşiyle büyüyen oğlunun bir gün kendisini öldüreceğini bir kahinden duyar. Bunun üzerine, beylikteki tüm erkek çocukları öldürtür. Fakat, Battal’ın oğlu, bir nehir kıyısında gizlice başka bir çocuğun hayatına karıştığından habersizdir. Bu karanlık plan, gelecek nesillerdeki bir karşılaşmanın temelini atar.

Battal Gazi'nin Oğlu filminin oyuncuları 

Cüneyt Arkın rolü: Battal/Battal Gazi Zerrin Arbaş rolü: İren Bilal İnci rolü: Antuan Yavuz Selekman rolü: Kara Gülle Hikmet Taşdemir rolü: Kumandan Vasilios Nazar Adali rolü: Elif Anna Nevin Nuray rolü: Maria Mine Sun rolü: Ayşe Hatun Süheyl Eğriboz İhsan Gedik Arap Celal Necdet Kökeş Atif Kaptan Yusuf Sezer Kadik Kök Sönmez Yıkılmaz

Battal Gazi'nin Oğlu filmi nerede çekildi?

Battal Gazi'nin Oğlu filmi İstanbul’un farklı semtlerinde, Sarıyer Bilezikçi Çiftliği’nde ve Anamur'un dünya mirası listesindeki Mamure Kalesi'nde çekilmiştir.

Battal Gazi hangi ırktan?

8. yüzyılda yaşadığı düşünülen bu lider, tarihte çeşitli inanışlara ve efsanelere ilham kaynağı olmuştur. Etnik kökeni hakkında farklı kaynaklarda Türk, Arap ya da Anadolu yerli halkından biri olarak tanımlanmaktadır.