Denizli’de hangi dağlar var? Ege’nin gizli cenneti Denizli’de en yüksek dağ hangisidir?

Ege’nin incisi Denizli’ye ilgi son zamanlarda oldukça artmıştır. Denizli’nin dağlarında saklı olan huzur dolu yerler herkes tarafından merak konusu haline gelmiştir. Böylelikle arama motorları “Denizli’de hangi dağlar var? Denizli’de en yüksek dağ hangisidir?” soruları ile dolup taşmıştır. Sizler için bu soruların cevaplarını araştırdık. Detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2024 14:55
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2024 14:55

Ege Bölgesi’nin gözde şehirlerinden biri olan Denizli doğal güzellikleri ile dikkat çekmektedir. Denizli ilinin dağlarında tertemiz havayı solumak isteyen herkes Denizli’deki dağlar hakkında bilgi sahibi olmaya çalışıyorlar ve “Denizli’de hangi dağlar var? Denizli’de en yüksek dağ hangisidir?” sorularını aratmaya başladılar. Sizler için merak ettiklerinizi araştırdık. Detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

DENİZLİ’DE HANGİ DAĞLAR VAR?

AKDAĞ

Akdağ, Ege Bölgesi'nin göz alıcı bir zirvesi olarak yükselir, Denizli ve Afyonkarahisar illerinin sınırında, Çivril, Kızılören ve Sandıklı ilçelerinin arasında yer alır. 2446 metrelik en yüksek zirvesiyle dikkat çekerken, 2345 metrelik ikinci zirvesiyle de kendini gösterir. Bu dağ, çevresindeki fay hatlarıyla çevrili bir horst olup, Çivril, Sandıklı, Dombay ve Dinar depresyonlarını birbirinden ayırır. Akdağ'ın batısında yer alan Işıklı Gölü, bu doğal oluşumun önemli bir parçasıdır ve Akdağ'ın suları Kufi Çayı aracılığıyla bu göle ulaşır. Bu bölge balıkçılık için ideal bir ortam sunar.

BOZDAĞ

Bozdağ, Denizli ilinin sınırlarında yükselen bir tektonik dağdır, Acıpayam-Gireniz vadisi ile Tavas Barza ovası arasında yer alır. Gölgeli Sıradağları'nın zirvelerinden biri olan bu 2.421 metre yüksekliğindeki dağ, nadiren geçit verir ve bu nedenle bu iki yerleşim arasındaki bağlantı kısıtlıdır. Dağın zirvesi, mayıs ayının başlarına kadar karla kaplıdır ve kayak yapmaya elverişli bir kalınlıkta kar bulunur. 1992'den bu yana yapılan ölçümlere göre, ortalama yaklaşık 3 metrelik bir kar kalınlığına sahiptir ki bu, Uludağ gibi popüler kayak merkezlerinden bile daha fazladır. Teleski için uygun olan iki tepe arasındaki kot farkı yaklaşık 350 metredir. Dağın zirvesinde, haziran ayına kadar kar bulunsa da bu dönemde kayak yapmaya uygun olmayabilir. Tele ski pistinin uzunluğu planlanan 1.300 metre olup, kayak için uygun pist uzunluğu ise yaklaşık 3.000 metredir ki bu, uluslararası yarışmalar için ideal bir ölçüdür.  

HONAZ DAĞI

Honaz Dağı, Türkiye'nin Denizli ilinin güneydoğusunda uzanan, Ege ve Akdeniz bölgelerini doğal bir sınır olarak ayıran etkileyici bir dağdır. Ege Bölgesi'nin zirvesi olan Honaz Dağı, deniz seviyesinden 2571 metre yüksekliğe sahiptir. 1995 yılında millî park ilan edilmiştir, doğal güzellikleri ve biyoçeşitliliği ile bilinir.

DENİZLİ’DE EN YÜKSEK DAĞ HANGİSİDİR?

2532 metre ile en yüksek dağ olan Honaz Dağı aynı zamanda Ege Bölgesinin en yüksek dağıdır