Dünya astsubaylar günü sözleri ve mesajları: 17 Ekim Astsubaylar Günü’nün önemi nedir?

17 Ekim, Türkiye ve dünya genelinde Astsubaylar Günü olarak kutlanan özel bir gün olarak bilinir. Peki, 17 Ekim Astsubaylar Günü’nün önemi nedir?

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2024 10:53
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2024 10:53

17 Ekim Dünya Astsubaylar Günü, görevdeki ve emekli astsubayların dünya genelinde ve Türkiye'de kutladığı bir özel gün olarak tanımlanır. İlk defa 17 Ekim 2012’de, TEMAD’ın kuruluş yıl dönümünde kutlanmaya başlanmıştır. Peki, 17 Ekim Dünya Astsubaylar Günü'nün önemi nedir, niçin kutlanır?

17 Ekim Dünya Astsubaylar Günü’nün önemi nedir?

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde astsubay olarak görev yapmış Yüksel Binici’nin öncülüğünde başlatılan çalışmalar sonucunda 17 Ekim, Dünya Astsubaylar Günü olarak kabul edilmiştir. Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Yönetim Kurulu’nun 19 Mart 2012 tarihinde gerçekleştirdiği toplantıda, Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Binici’nin önerisi üzerine 17 Ekim’in Dünya Astsubaylar Günü olarak kutlanması kararlaştırılmıştır.

Bu tarihin TEMAD’ın kuruluş günü olan 17 Ekim 1984'e denk gelmesi sebebiyle, her yıl bu tarihte kutlanmaktadır. Yurt dışından büyükelçiler, askeri ataşeler, siyasi liderler, hükümet temsilcileri ve astsubayların katılımıyla düzenlenen bu gün, uluslararası bir etkinlik haline gelmiştir.

İlk kutlama ise 17 Ekim 2012’de düzenlenmiştir. Bu kutlamada, astsubayların sorunlarının tartışıldığı bir panel gerçekleştirilmiş, astsubaylar ve eşleri tarafından düzenlenen resim ve fotoğraf sergisi açılmış, ayrıca TEMAD Kupası at yarışları koşulmuştur. Emekli Astsubay Mustafa Yıldız’ın dünya bisiklet turu ve Büyük Ankara Yürüyüşü gibi etkinliklerin yanı sıra, 2011 Eurovision Şarkı Yarışması’nın kazananları Azerbaycanlı sanatçılar Nigar Cemal ve Eldar Kasımov’un katıldığı büyük bir konser de yapılmıştır. Bu tür programlar, sonraki yıllarda da devam etmiştir.

DÜNYA ASTSUBAYLAR GÜNÜ SÖZLERİ VE MESAJLARI Astsubaylarımız, ülkemizin güvenliği ve savunmasında kritik bir görev üstleniyorlar. 17 Ekim Dünya Astsubaylar Günü’nüz kutlu olsun! Vatanımızı koruyan kahraman astsubaylarımızın bu özel gününü içtenlikle kutluyor, hepsine minnetlerimi sunuyorum. Yüreklerindeki vatan sevgisi ve fedakârlıklarıyla görev yapan astsubaylarımızın 17 Ekim Dünya Astsubaylar Günü kutlu olsun! Milletimizin her zaman yanında olan, güvenliğimizi sağlayan tüm fedakâr astsubaylarımızın bu anlamlı gününü kutluyorum. Ülkemizin güvenliği için gece gündüz demeden hizmet eden astsubaylarımızın 17 Ekim Dünya Astsubaylar Günü’nü gönülden tebrik ederim. Görevlerini büyük bir özveriyle yerine getiren ve bayrağımızı gururla dalgalandıran astsubaylarımızın bu özel günü kutlu olsun! Vatanına sadakatle hizmet eden, onurla görev yapan tüm astsubaylarımızın 17 Ekim Dünya Astsubaylar Günü’nü kutluyoruz. Minnettarız! Vatan savunmasında büyük bir rol oynayan kahraman astsubaylarımıza saygılarımızı sunuyor, Dünya Astsubaylar Günü’nüzü kutluyoruz!