Eskişehir’de hangi dağlar var? Eskişehir’in en yüksek dağı hangisi?

Tarihi ve bulunduğu konum bakımından turistlerin oldukça ilgisini çeken Eskişehir şehrinin dağları da turistlerin akın ettiği lokasyonlardan biri oldu. Hem yerli hem de yabancı turistler sıklıkla “Eskişehir’de hangi dağlar var? Eskişehir’in en yüksek dağı hangisi?” sorularını aratmaya başladılar. Biz de sizler için bu soruların cevaplarını araştırdık. Detaylar haberimizde!

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2024 14:37
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2024 14:37

Ülkemizin çok sevilen şehirlerinden biri olan Kayseri, son zamanlarda manzarası, doğası, tarihi ile çokça gündeme gelmeyi başarmıştır. Biz de sizler için merak ettiğiniz her şeyi ve daha fazlasını araştırdık. Peki “Eskişehir’de hangi dağlar var? Eskişehir’in en yüksek dağı hangisi?”

Eskişehir’de hangi dağlar var?

Sündiken Dağları

Eskişehir il sınırlarında uzanan Sündiken Dağları, Karadeniz Bölgesi ile İç Anadolu Bölgesi'nin sınırını çizen etkileyici bir sıra dağ silsilesidir. Güneyinde Eskişehir Ovası, kuzeyinde ise Sakarya Nehri bulunur. Doğu-batı doğrultusunda uzanan dağlar, 120 kilometre boyunca uzanırken, kuzey-güney genişliği ise 30 kilometredir. Toplamda 210.000 hektarlık bir alanı kaplayan bu doğal miras, Eskişehir'in 'sini oluşturur. Sakarya Nehri'nin kıyılarından 300 metre rakımdan başlayan dağlık alan, kuzeyde 1500–1800 metre yüksekliklere ulaşırken, güneyde dik yamaçlarla Eskişehir Ovası'na doğru 800 metreye kadar iner. Bu farklı yükseklikler ve topoğrafik özellikler, bölgenin zengin biyolojik çeşitliliği ve doğal güzelliklerini oluşturur.

Türkmen Dağı

Türkmen Dağı, Eskişehir'in büyüleyici güneybatısında yükselen bir doğa harikasıdır. Dağın zirvesi (1826 m), Eskişehir sınırları içindedir ancak batı yamaçları Kütahya il sınırlarına kadar uzanır. Türkmen Dağı'nın eteklerinde yer alan Bayat, Göcenoluk, Güllüdere, Salihler, Sandıközü, Lütfiye, İkizoluk, Çürüttüm, İdrisyayla, Gemiç ve Akin köyleri, bölgenin doğal güzellikleri arasında yer alır. Bu köyler arasında en gelişmiş ve kalabalık olanı Akin Köyü'dür. Dağ, geniş çam ormanlarıyla kaplıdır ve bu özelliğiyle doğaseverlerin ve doğa fotoğrafçılarının ilgisini çeker. Doğal yaşamın zenginliği ve manzaralarıyla Türkmen Dağı, keşfedilmeyi bekleyen birçok sürpriz barındırır.

Eskişehir’in en yüksek dağı hangisi?

Eskişehir'in en yüksek dağı Türkmen Dağı'dır. Türkmen Dağı'nın zirvesi 1826 metre yüksekliğindedir ve Eskişehir'in güneybatısında yer almaktadır.