Fakire vergi, zengine övgü bizi felakete götürecek diyen Savcı Sayan kimdir?

Sosyal medya hesabı üzerinden bir takım açıklamalarda bulunan Savcı Sayan bu açıklamaların ardından merak konusu oldu. Savcı Sayan kimdir?

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2024 14:51
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2024 14:51

Ağrı Belediyesi Eski Başkanı Savcı Sayan, sosyal medya hesabından iktidarı eleştiren paylaşımıyla dikkat çekti. Bu açıklamaların ardından merak konusu oldu. Savcı Sayan kimdir?

Savcı Sayan kimdir?

Savcı Sayan, 24 çocuklu bir ailenin 12. çocuğu olarak 1971 yılında Ağrı'nın Tutak ilçesinde doğmuştur. İlk, orta ve lise eğitimini tamamladıktan sonra İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ni bitirmiştir. Bir süre öğretmenlik yapmış olan Sayan, ayrıca Ülke TV'de Turgay Güler'in sunduğu Sıradışı televizyon programında yorumculuk yapmış ve bölgedeki töre cinayetleri üzerine çeşitli gazetelerde makaleler yayınlamıştır. Gençlik üzerine de kitaplar yazan Sayan, 1996-2000 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl ve ilçe gençlik kollarında MYK üyeliği yapmış, 1999 ve 2004 yerel seçimlerinde CHP'den Tutak belediye başkan adayı olmuştur. Ayrıca, CHP genel merkez MYK üyeliklerinde de bulunmuştur.

Savcı Sayan, Deniz Baykal'a en yakın isimlerden biriydi. Kaset skandalının ardından Kemal Kılıçdaroğlu ve yönetimini sıklıkla eleştiren Sayan, parti kurallarına uymadığı gerekçesiyle 2012 yılında CHP'den ihraç edildi. Kaset skandalı sürecinde Deniz Baykal'ın istifası sırasında ağlamasıyla tanınmıştır. 2014 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan lehine seçim çalışmaları yapan Sayan, 2015 yılında AK Parti'ye geçti ve İzmir'den milletvekili adayı oldu, ancak seçilemedi. 2019 yerel seçimlerinde AK Parti'den Ağrı belediye başkan adayı olarak seçildi. 2023 yılında AK Parti İzmir milletvekili adayı oldu, ancak yine seçilemedi.

Savcı Sayan, tarım ve inşaat sektöründe de faaliyet göstermektedir. Evli ve bir çocuk babasıdır. 2023 Genel Seçimlerinde milletvekili adayı olmak için Ağrı Belediye Başkanlığından istifa etti. Ağrı Belediye Başkanlığı görevine, yapılan oylamada 3. turda AK Parti'li Metin Karadoğan seçildi.