Galatasaray'ın yıldız futbolcusu Mauro Icardi kimdir? Mauro Icardi'nin gerçek ismi ne?

Galatasaray'ın yıldız futbolcusu Mauro Icardi'nin hayatı merak konusu oldu. Sarı kırmızı takımın taraftarlarının çok sevdiği yıldız futbolcu hakkında merak edilenleri sizler için derledik. Peki Mauro Icardi kimdir? İşte bütün detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2024 15:42
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2024 15:42

Geçtiğimiz sezondan bu yana performansıyla Galatasaray'ı sırtlayan Mauro Icardi, Galatasaray taraftarının büyük beğenisini kazanan bir futbolcu haline geldi. Yıldız oyuncunun attığı gollerden sonra stadyumda çalınan "Aşkın Olayım" şarkısı, Icardi'nin sembolü haline geldi. Peki, Galatasaray taraftarının hayran olduğu Mauro Icardi kimdir? Hangi kulüplerde oynadı? İşte Arjantinli oyuncunun biyografisi...

Mauro Icardi kimdir?

Arjantinli milli futbolcu Mauro Emanuel Icardi Rivero (d. 19 Şubat 1993), santrfor pozisyonunda oynar. Şu anda Süper Lig takımlarından Galatasaray'da forma giymektedir.

Futbol kariyerine Vecindario'nun genç takımlarında başlayan Mauro Icardi, daha sonra La Liga ekibi Barcelona'nın gençlik sistemlerinden biri olan La Masia'da oynadı. Profesyonel kariyerine 2011'de Serie A kulübü Sampdoria'da adım attı. Buradaki etkileyici performansı, onun Inter Milan'a transfer olmasını sağladı. Temmuz 2013'te Avrupa'nın en üretken forvetlerinden biri haline gelen Icardi, Inter'de geçirdiği 6 sezonda 2014-2015 ve 2017-2018 sezonlarında Serie A'da gol kralı oldu. Inter'de tüm zamanların en çok gol atan sekizinci oyuncusu oldu. Ayrıca, 2015'te sadece 22 yaşındayken Inter'in kaptanlığına seçildi. 2019'da Paris Saint-Germain'e bir yıllığına kiralandı ve ardından PSG, bir sonraki sezon Icardi'yi Inter Milan'dan 50 milyon €'ya satın alarak kadrosuna kattı. Galatasaray'da kiralık olarak geçirdiği başarılı bir sezonun ardından, Icardi 2023'te 10 milyon euro'luk bir ücret karşılığında kalıcı olarak takıma katıldı.

Icardi'nin millî takım kariyeri, kulüp kariyeri kadar başarılı olmadı. Ekim 2013'te Arjantin formasını ilk kez giyen Icardi, 2018 yılına kadar sadece 8 maça çıkabildi ve tartışmalı bir şekilde Arjantin'in 2018 FIFA Dünya Kupası kadrosuna alınmadı. Icardi'nin Arjantin millî takımından çok fazla davet almaması genellikle, 2013'te eski eşi Maxi López'den ayrılmasının Icardi'nin kariyerine olan etkisiyle ilişkilendirilir.

El niño del partido takma adıyla tanınan Icardi, taktiksel zekası güçlü, teknik becerilere sahip ve fiziksel olarak güçlü bir santrfordur. Üstün hücum hareketleri, pozisyon alma yeteneği ve gol için fırsat kovalama kabiliyetiyle bilinen Icardi, genellikle ceza sahası içinde etkili ve isabetli bir şekilde bitiriciliğiyle öne çıkar. Ayrıca, kafa vuruşlarını ve her iki ayağını da başarıyla kullanabilmesi, birkaç dokunuşla gol atabilmesi veya takım arkadaşlarına alan açmak için topu tutabilmesiyle tanınır. Gençliğinde yaratıcılık ve savunmaya katkı konusunda sınırlı olduğu eleştirilse de, ilerleyen yıllarda bu alanlardaki performansını geliştirdiği ve takım arkadaşlarına destek olmak için daha fazla çaba gösterdiği görülür. Genç yaşta yetenekli ve geleceği parlak olarak değerlendirilen Icardi, 2013 yılında Don Balón tarafından 1992 sonrası doğumlu 100 genç oyuncu arasında yer aldı.

Icardi’nin kaç tane çocuğu var?

Icardi'nin iki çocuğu var. Nara ve Icardi'nin kızları Francesca Icardi Nara, 19 Ocak 2015'te doğdu, ve Isabella Icardi Nara.

Mauro Icardi'nin gerçek ismi ne?

Mauro Icardi nin gerçek ismi Mauro Emanuel Icardi Rivero’dur.