İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörü Süleyman Özdemir kimdir?

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörlüğü'ne deneyimli akademisyen Prof. Dr. Süleyman Özdemir atandı. Peki, Süleyman Özdemir kimdir? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2024 11:27
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2024 11:27

Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre, Esenyurt Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Süleyman Özdemir atandı. Peki, Süleyman Özdemir kimdir? Detaylar haberimizin devamında...

Süleyman Özdemir kimdir?

Prof. Dr. Süleyman Özdemir, 1971 yılında Ankara'da doğdu. İlköğretimini Nuri Örs İlkokulu'nda (İstanbul), ortaöğretimini ise Vefa Poyraz Lisesi'nde (İstanbul) tamamladı. 1988 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü'ne girdi ve 1992 yılında mezun oldu. Aynı bölümde yüksek lisans öğrenimine başlayarak 1995'te "Dünya’da ve Türkiye’de Zorunlu Çalışma" adlı teziyle yüksek lisansını tamamladı. 1995 yılında başladığı doktora programını "Küreselleşme Sürecinde Refah Devleti" adlı teziyle 13 Nisan 2004 tarihinde tamamladı ve doktor unvanını aldı. 6 Haziran 2005 tarihinde "Sosyal Politika" bilim dalında doçentliğe yükseldi.

Süleyman Özdemir, 13 Ağustos 1993 tarihinde Sakarya Üniversitesi İİBF Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü'nde araştırma görevlisi olarak göreve başladı. 16 Eylül 1996'dan itibaren İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü'nde görevine devam etti. 1997-1999 yılları arasında Cornell Üniversitesi'nde misafir araştırmacı olarak bulundu. 2000 yılında askerlik görevini tamamladı ve 15 Haziran 2001’de İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Sekreter Vekilliği yaptı. 2006'dan itibaren İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Yönetim Kurulu üyeliği ve bölüm başkan yardımcılığı görevlerini üstlendi. 21 Eylül 2006'da yardımcı doçent, 30 Ekim 2008'de doçent, 2 Eylül 2010'dan itibaren ise profesör unvanını aldı.

16 Ocak 2013 tarihinde İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü olarak idari görev üstlenen Özdemir, aynı zamanda Avrupa Birliği Anabilim Dalı Başkanlığı, Endüstri İlişkileri Anabilim Dalı Başkanlığı, Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi üyeliği, Fakülte Kurulu üyeliği ve Akademik Yükseltilme ve Atama Komisyonu üyeliği gibi çeşitli görevlerde bulunmuştur. Kasım 2009 – Eylül 2010 tarihleri arasında Syracuse Üniversitesi'nde misafir öğretim üyesi olarak ABD'de bulunmuştur.

Süleyman Özdemir, 2006 yılından itibaren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın "Resmi Arabulucusu" olarak görev yapmakta ve dört sivil toplum kuruluşunun yönetim organlarında gönüllü çalışmalarda bulunmaktadır. Uluslararası bilimsel kuruluşlar arasında SPA (Social Policy Association), ILERA (International Labour and Employment Relations Association) gibi derneklere üyedir. Türk Endüstri İlişkileri Derneği (TEİD) Genel Sekreterliği, İKDER (İstanbul İktisatçılar Derneği) ve İstanbul Üniversitesi Mezunları Vakfı Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulunmaktadır.

Süleyman Özdemir evli mi?

Prof. Dr. Özdemir, sosyal politika, refah devleti, yaşlanan nüfus, sosyal güvenlik, küreselleşme ve değişim, endüstri ilişkileri, çalışma ekonomisi, insan kaynakları yönetimi, sivil toplum kuruluşları, esneklik, iş ve çalışma ahlakı, girişimcilik ve KOBİ’ler gibi konularda geniş bir çalışma yelpazesine sahiptir. 80'den fazla yayını bulunan Özdemir, evli ve iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Süleyman Özdemir yayınları

Yayınlarından bazıları şunlardır: "Sosyal Konut ve Barınma Yardımı Araştırması: Memnuniyet Düzeyi, Sorunlar ve Beklentiler" (baskıda), "KOBİ’lerde Esnek Çalışma" (2011), "Küreselleşme Sürecinde Rekabet Gücünün Artırılması ve Türkiye’de KOBİ’ler" (2009), "Sivil Toplum Kuruluşları (STK)’nın Artan Önemi ve Üsküdar’da Faaliyet Gösteren Bazı STK’lar Üzerine Bir Araştırma" (2009), "Küreselleşme Sürecinde Refah Devleti" (2007 ve 2004), "İşsizlik Sorununun Çözümünde KOBİ’lerin Desteklenmesi" (2007), "AB Müzakere Sürecinin Türk Çalışma Yaşamına Etkileri" (2007), "Özelleştirme ve Çalışanların Mülkiyet Sahipliği: Kardemir Örneği" (2004), "İstanbul’da Enformel Sektör: İşportacılar (Eminönü İlçesinde Bir Alan Araştırması)" (2004), "Yeni Yüzyıla Doğru Endüstri İlişkileri: Demokrasi, Gelişme ve Çağdaş Çalışma Standartları" (1996), "Dünyada ve Türkiye’de Zorunlu Çalışma" (1992).