Kayseri’de hangi dağlar var? Kayseri’nin en yüksek dağı hangisi?

Tarihi ve bulunduğu konum bakımından turistlerin oldukça ilgisini çeken Kayseri şehrinin dağları da turistlerin akın ettiği lokasyonlardan biri oldu. Hem yerli hem de yabancı turistler sıklıkla “Kayseri’de hangi dağlar var? Kayseri’nin en yüksek dağı hangisi?” sorularını aratmaya başladılar. Biz de sizler için bu soruların cevaplarını araştırdık. Detaylar haberimizde!

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2024 14:37
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2024 14:37

Ülkemizin çok sevilen şehirlerinden biri olan Kayseri, son zamanlarda manzarası, doğası, tarihi ile çokça gündeme gelmeyi başarmıştır. Biz de sizler için merak ettiğiniz her şeyi ve daha fazlasını araştırdık. Peki “Kayseri’de hangi dağlar var? Kayseri’nin en yüksek dağı hangisi?”

 Kayseri’de hangi dağlar var?

Aladağlar

Kayseri, Niğde ve Adana illeri arasında uzanan Aladağlar, zengin bitki örtüsü ve çeşitlilik gösteren hayvan yaşamıyla ünlü bir dağ sırasıdır. Bu doğal zenginliklerinden dolayı, dağın 54.524 hektarlık bir bölümü öncelikle Hacer Ormanı Tabiat Parkı olarak koruma altına alınmış, daha sonra 1995 yılında daha geniş bir alan millî park ilan edilmiştir. Aladağlar, yüksek zirveleri, serin suları ve eşsiz manzaralarıyla doğa severlerin ve macera arayanların gözdesidir. Dağın eteklerindeki Hacer Ormanı, muhteşem bir yürüyüş ve keşif rotası sunarken, millî park statüsüyle korunan geniş alanları, doğa fotoğrafçıları için de benzersiz fırsatlar sunar.

Erciyes Dağı

İç Anadolu Bölgesi'nde yer alan Erciyes, Kayseri'nin 25 km güneybatısındaki Sultansazlığı ovalarından yükselen büyük bir stratovolkan olarak bilinir. Yüksek derecede aşınmış olan bu volkan, son püskürmesini MÖ. 253 yılında gerçekleştirdiği düşünülmektedir, Roma dönemi madeni paralarındaki betimlemeler bu tarihçeyi desteklemektedir. Erciyes, 3.917 metrelik zirvesiyle İç Anadolu'nun en yüksek dağıdır ve bölgenin 3300 kilometrekarelik geniş bir alanını kaplar. Toros Dağları'nın kuzeydoğu uzantısı olan Aladağlar'ın en yüksek noktası olarak kabul edilir ve Alpin kuşağına dahildir.

Koramaz dağı

Koramaz Dağı, Kayseri' in Bünyan ilçesinde bulunup ve İç Anadolu Bölgesi'nin Güneybatısından Kuzeydoğuya doğru uzanan bir dağdır.

Lifos Dağı

Lifos veya bilinen adıyla Barut Dağı, 3917 metrelik yüksekliğiyle İç Anadolu Bölgesi'nin en yüksek, Türkiye'nin ise beşinci büyük dağı olan Erciyes'in eteklerinde yükselen önemli bir zirvedir. Erciyes Dağı'nın 2509 metrelik tepelerinden biri olarak, bölgenin göz alıcı manzaralarına sahiptir.

Tahtalı Dağları

Tahtalı Dağları, Orta Toroslar'ın büyüleyici sıradağlarından biridir. Büyük çoğunluğu Kayseri, Adana ve Sivas illerinde yer alırken, kuzey kısmının ufak bir bölümü de Sivas ilinde bulunur. Seyhan Nehri'nin Zamantı ve Göksu kolları arasında uzanan bu dağlar, bölgenin doğal güzelliklerini ve manzaralarını keşfetmek isteyenler için ideal bir rota sunar.

Kayseri’nin en yüksek dağı hangisi?

Kayseri'nin en yüksek dağı Erciyes Dağı'dır. Erciyes, Kayseri'nin simgesi haline gelmiş, 3.917 metre yüksekliği ile Türkiye'nin en önemli dağlarından biridir.