Kırklareli’nde hangi dağlar var? Kırklareli’nin en yüksek dağı hangisi?

Kırklareli, Marmara bölgemizin çok sevilen şehirleri arasında yer alır. Kırklareli’ni ziyaret eden turistler Kırklareli’nin yemekleri ve göz alıcı manzarasının yanı sıra şehrin dağlarına da rağbet göstermeye başladılar. Şehri ziyarete gelenler “Kırklareli’nde hangi dağlar var? Kırklareli’nin en yüksek dağı hangisi?” sorularının cevaplarını merak etmeye başladılar. Biz de sizler için araştırdık. Detaylar haberimizde…

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2024 17:15
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2024 17:15

Kırklareli’nin son zamanlarda turistlerin gözdesi haline gelmesi sonucu şehri ziyarete gelen hem yerli hem de yabancı turistler şehrin coğrafyası hakkında bilgi sahibi olmak isteyip doğasını yakından tanımak istediler. Ziyaretçilerin arama motorları “Kırklareli’nde hangi dağlar var? Kırklareli’nin en yüksek dağı hangisi?” gibi sorular ile doldu taştı. Biz de sizler için bu soruların cevaplarını araştırdık. Detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Kırklareli’nde hangi dağlar var?

Yıldız Dağlar

Yıldız Dağları veya Istranca Dağları, Trakya'nın Karadeniz kıyılarına paralel olarak uzanan yaklaşık 150 km uzunluğundaki bir dağ silsilesidir, Bulgaristan'dan İstanbul'a kadar uzanır. Bu dağlar, Kırklareli ilinde yer alan en yüksek noktası yaklaşık 1.031 metrelik Mahya Dağı zirvesiyle bilinir. Bulgaristan'da ise "Strandja" olarak adlandırılır. Türkiye'deki kısmı 197.000 hektarlık bir alanı kaplar. Eskiden kayın ormanlarıyla kaplı olan bu alanlar zamanla kızılçam ormanlarıyla yeniden yeşillendirilmiştir. Yıldız Dağları'nın Kırklareli'nin kuzeybatı-güneydoğu yönündeki ana yapısını granit ve gnayslar oluşturur; bunun üzerinde ise kristal yüzeyler bulunur.

Mahya Dağı

Mahya Dağı, 1031 metre yüksekliğindeki bir dağdır ve Türkiye'nin Trakya bölgesinde, Kırklareli ile Tekirdağ arasında yer alır. Yıldız Dağları'nın en yüksek zirvesidir ve zirvesinde NATO'ya ait bir radar bulunmaktadır. Dağın zirvesine tırmandığınızda, Türkiye'den Bulgaristan'ı görmek mümkündür.

Kırklareli’nin en yüksek dağı hangisi?

Kırklareli'nin en yüksek dağı Mahya Dağı'dır. Mahya Dağı, 1031 metre yüksekliğiyle Kırklareli ilinin en yüksek noktasıdır.