Macar tenisçi Dalma Galfi kimdir, kaç yaşında?

Macar tenisçi Dalma Galfi, tenis dünyasında adını duyurmayı başaran genç yeteneklerden biri olarak dikkat çekiyor. Dalma Galfi'nin kimliği ve yaşı hakkında bilgiler spor severler tarafından merak ediliyor. Peki, Dalma Galfi kimdir, kaç yaşında?

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2024 12:22
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2024 12:22

Macar tenisçi Dalma Galfi, tenis sporunda hızlı bir yükseliş göstererek uluslararası alanda tanınan bir sporcu haline geldi. Tenis kariyerindeki başarılı performansı ile dikkat çeken Galfi'nin, tenis dünyasında nasıl bir yer edindiği ve kaç yaşında olduğu hakkında bilgiler merak ediliyor. Peki, Macar tenisçi Dalma Galfi kimdir, kaç yaşında?

Dalma Galfi kimdir?

Dalma Rebeka Gálfi, 13 Ağustos 1998 doğumlu bir Macar profesyonel tenis oyuncusudur. Tenisle beş yaşında tanışan Gálfi, bu sporu babasının sahip olduğu iki tenis kortunda öğrendi. 12 Eylül 2022'de kariyerindeki en yüksek tekler sıralaması olan dünya 79. basamağına yükseldi. Aynı yılın 19 Eylül'ünde WTA çiftler sıralamasında 126. sıraya yükseldi. Gálfi, ITF Kadınlar Devresi'nde dokuz tekler ve on çiftler şampiyonluğu kazanarak önemli başarılara imza attı.

Dalma Galfi kaç yaşında?

1998 doğumlu olan tenisçi Dalma Galfi, 2024 yılında 26 yaşındadır.

DALMA GALFİ KARİYERİ

Genç kariyeri boyunca önemli başarılara imza atan Dalma Rebeka Gálfi, çeşitli Grand Slam turnuvalarında dikkat çekici performanslar sergiledi. 2015'te Avustralya Açık'ta yarı finale yükseldi ve aynı yıl ABD Açık'ta şampiyon oldu. Çiftlerde, Fransa Açık'ta çeyrek finale, diğer turnuvalarda ise genelde ikinci tura yükseldi.

Gálfi, 2013 yılında WTA Turu'nda ilk kez sahne aldı ve Budapeşte Grand Prix'sinde Lilla Barzó ile çiftlerde yer aldı. 2015 yılında ITF Gençler Dünya Şampiyonu oldu ve ABD Açık ile Wimbledon'da gençler kategorisinde birincilik elde etti.

2021'de Budapeşte Grand Prix'sinde ilk WTA Turu yarı finaline ulaştı ve ABD Açık'ta ilk kez ana tabloya girdi. 2022'de Miami'de WTA 1000'de ilk galibiyetini elde etti ve dünya sıralamasında 79. sıraya yükseldi. Aynı yıl, ABD Açık'ta tekler ve çiftlerde üçüncü tura yükseldi.

2023'te Avustralya ve Madrid Açık'ta ilk kez sahne aldı, Wimbledon'da ise üçüncü tura çıktı. 2024 yılında, Tayland'ın Hua Hin kentinde çeyrek finale yükseldi ve Fransa Açık'ta şanslı kaybeden olarak yer aldı. Rosmalen Açık'ta çim kortlarda yarı final gördü ve Wimbledon'da ikinci tura yükseldi.