Rock müziğinin ilk akla gelen ismi Teoman kimdir? Teoman kaç yaşında?

Türk rock müziğinin ilk akla gelen isimlerinden Teoman'ın hayatına dair merak edilenleri sizler için derledik. Peki gündemden adı hiç düşmeyen Teoman kimdir? Detaylar için haberimize göz atabilirsiniz...

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2024 11:45
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2024 11:45

Türkiye'de popüler rock müzik denilince akla gelen ilk isimlerden biri olan Teoman hakkında pek çok bilgi merak ediliyor ve hayatına dair detaylar sık sık gündemde yer alıyor. Biz de sizin için teoman hakkında merak edilenleri en detaylı hali ile derledik. Peki Teoman kimdir? İşte detaylar...

Teoman kimdir?

1997 yılından itibaren solo albümlerle Türkiye'de popülerlik kazanan bir rock müzisyeni olan Teoman, kariyerinin ilk 10 albümünde genellikle akustik enstrümanların öne çıktığı, sakin ve melankolik şarkılar yapmıştır. Son iki albümü olan 2021 ve 2023'teki çalışmalarında ise ticari kaygılardan uzak, kavramsal şarkılardan oluşan albümler üretmiştir. Müzik kariyerinin yanı sıra konser turneleri, film müziği çalışmaları ve düetleriyle de dikkat çeken Teoman, özel hayatı ve rock yıldızı imajını tamamlayan tavırlarıyla da sık sık gündeme gelmiştir.

Teoman, 12 stüdyo albümüne sahiptir ve son stüdyo albümü olan "Ben, Zargana, Deus Ex Machina"yı 1 Eylül 2023'te yayımlamıştır. Bu albüm öncesinde, 2 Haziran 2023'te 7 şarkıdan oluşan "Aşık Bir Adam" adında bir cover albümü de piyasaya sürmüştür. Teoman, yaptığı açıklamalarda bu albümlerin son stüdyo albümleri olduğunu ve böylelikle diskografisini tamamlayıp kariyerinde bir daha albüm yayımlamayacağını belirtmiştir.

Teoman’ın çocukluk dönemi

20 Kasım 1967 tarihinde, İstanbul'un Tünel semtinde, Giresun Alucralı bir ailenin tek çocuğu olarak dünyaya geldi. Babası avukat Hasan Basri Yakupoğlu, annesi ise Şaziment Yakupoğlu'dur. Henüz 2,5 yaşındayken babasını kaybetti. Çocukluk yıllarında müzikle ilgilenmeye başlayan ve gitar çalmaya merak salan Yakup Sabri, bu alanda yeteneğini geliştirmeye başladı.

Ataköy Lisesi'nde lise eğitimini tamamladıktan sonra, önce İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümüne başladı; ancak bir sonraki yıl Boğaziçi Üniversitesi Matematik Bölümüne geçti ve daha sonra aynı üniversitenin sosyoloji bölümüne kaydoldu. Profesyonel müzik kariyerine öğrencilik yıllarında başladı. Eğitimi sırasında bir yıl ABD'de ve bir yıl İngiltere'de yaşadı, bu süreçte İngiltere'de vokal dersleri aldı. Lisans eğitimini ise Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde tamamladı.

İstanbul Üniversitesi'nde Kadın Araştırmaları yüksek lisans programına başladı ve "çizgi romanda kadının rolü" konulu bir tez hazırladı. Ancak, tezi kabul edilmedi.

Teoman’ın eski eşi kimdir?

30 Aralık 2012'de Ayşe Kaya ile evlendi. Ancak çift, 2015 yılının Mart ayında boşandı. Evlilikleri süresince 2013 yılında Zeyno Şazi Yakupoğlu isminde bir kızları oldu.

Sanatçı, çocukluk dönemi, gençlik yılları ve müzik kariyerine dair anılarını içeren "Fasa Fiso" adlı kitabını 2018 yılında okuyucularla buluşturdu.