Salih Tanrıkulu kimdir? Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Salih Tanrıkulu hangi görevlerde yer aldı?

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı görevden alınarak yerine Salih Tanrıkulu atandı. Bu atamayla birlikte, yeni Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Salih Tanrıkulu'nun yaşamı ve kariyeri merak konusu oldu. Peki, Salih Tanrıkulu kimdir? Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Salih Tanrıkulu kaç yaşında, nereli? İşte, Salih Tanrıkulu hakkında detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2024 09:55
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2024 09:55

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararnameyle görev değişiklikleri yapıldı. Bu karara göre, Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu (DDK) Başkanlığına Salih Tanrıkulu atandı. Peki, "Salih Tanrıkulu kimdir? Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Salih Tanrıkulu'nun yaşı ve memleketi neresi?" İşte Salih Tanrıkulu'nun biyografisi...

SALİH TANRIKULU KİMDİR?

1974 yılında Ankara'da doğan Salih Tanrıkulu, 1996 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu ve ardından ABD'deki Illinois Üniversitesi'nde Ekonomi alanında yüksek lisans yaptı.

SALİH TANRIKULU HANGİ GÖREVLERDE YER ALDI?

1997 yılında Başbakanlık'ta Uzman Yardımcısı olarak kamu görevine başlayan Tanrıkulu, 1998'den itibaren Maliye Bakanlığı'nda çeşitli görevlerde bulundu. Bu görevler arasında Gelirler Kontrolörü, Gelir İdaresi Grup Başkanı, Vergi Başmüfettişi ve Vergi Denetim Kurulu Başkan Yardımcısı yer aldı.

Mesleki kariyeri boyunca, OECD ve AB Fiscalis çalışma gruplarında Türkiye'yi temsil eden Tanrıkulu, 2013-2015 yılları arasında Brüksel'de Avrupa Birliği Nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliği Maliye Müşaviri ve NATO Denetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı.

2015 yılında Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu (DDK) Üyeliğine atanan Tanrıkulu, 2017'den Ocak 2023'e kadar Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu Başkanlığı görevini üstlendi. Kasım 2023'ten itibaren DDK Başkan Vekili olarak görev yapmaktadır.

Salih Tanrıkulu, İngilizce ve Fransızca bilmekte olup, evli ve üç çocuk babasıdır.