Selahattin Baki kimdir, kaç yaşında? Selahattin Baki ne iş yapıyor?

Fenerbahçe eski yöneticisi Selahattin Baki, İngiltere ve Belçika'dan sürpriz bir teklif aldı. Konuyla ilgili gündeme gelen Selahattin Baki, kullanıcılar tarafından merak ediliyor. Peki, Selahattin Baki kimdir, kaç yaşında? Selahattin Baki ne iş yapıyor?

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2024 15:30
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2024 15:30

Fenerbahçe'nin eski yöneticilerinden Selahattin Baki'nin, aynı anda İngiltere Championship takımı Sheffield Utd ve Belçika kulübü Beerschot'tan futboldan sorumlu yönetici pozisyonu için teklif aldığı iddia edildi. Konuyla ilgili merak edilen sorular arama motorlarında araştırılmaya başlandı. Peki, Selahattin Baki kimdir, kaç yaşında? Selahattin Baki ne iş yapıyor?

Selahattin Baki kimdir, kaç yaşında?

Selahattin Baki, 17 Mayıs 1975'te doğdu. Mayıs 2001'den Mayıs 2005'e kadar Baki, uluslararası bir deniz taşımacılığı firması olan 'Antoine Makzume'de Satış ve Pazarlama departmanında çalıştı. Mart 2007'de Prens Abdullah'a danışman olarak atandı ve Mart 2009'da 'Suudi Çevre Projeleri Şirketi'nde Nanoteknoloji Satış ve Pazarlama görevini üstlendi.

Eylül 2013'te Prens Abdullah, İngiliz futbol kulübü Sheffield United'ın %50 hissesini satın aldıktan sonra, Baki, Blades Leisure Ltd'nin yönetim kuruluna katıldı. Kısa bir süre sonra, Sheffield United'ın Suudi kulübü Al-Hilal FC ve Türk kulübü Fenerbahçe ile iş ilişkileri kurma planlarını açıkladı. 2014 yazında, Sheffield United'ın 125. yıl dönümünü kutlamak için Fenerbahçe ile bir hayır amaçlı dostluk maçı düzenlenmesine yardımcı oldu ve bu maçtan elde edilen gelir, Türkiye'deki Soma maden faciasının kurbanlarına yardım amacıyla kullanıldı.

10 Kasım 2014'te Sheffield United, Baki'nin kulübün Uluslararası Futbol Koordinatörü olarak atandığını duyurdu. Baki'nin görevi, uluslararası bağlantılarını kullanarak denizaşırı futbol yeteneklerini keşfetmek ve kulübe uluslararası sponsorluklar kazandırmaktı.

Selahattin Baki ne iş yapıyor?

Selahattin Baki, iş hayatının yanında Fenerbahçe Yönetim Kurulu üyesi ve yöneticisi olarak da görev yapmaktadır.