Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü personel alımı yapacak: Başvuru şartları neler?

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü 10 sözleşmeli personel alacağını Resmi Gazete’de duyurdu. Peki, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü personel alımı başvuru şartları neler?

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2025 11:29
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2025 11:29

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4. maddesinin (B) fıkrası ile 6 Haziran 1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı'na dayanarak, Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar Ek-1 sayılı cetvelindeki sınav şartı aranmaksızın çeşitli pozisyonlarda personel alımı yapılacağını duyurdu. Bu pozisyonlar arasında Hava Trafik Emniyeti Elektronik Personeli (ATSEP), Havacılık Bilgi Yönetimi (AIM) Uzmanı, Pilot, Uçuş Teknisyeni ve Hava Trafik Kontrolörü yer alıyor. Alım ilanı, Resmi Gazete’de yayımlandı.

SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Adaylar başvurularını e-Devlet şifresiyle Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Kariyer Kapısı üzerinden gerçekleştirebileceklerdir. Duyuruda belirtilen süre dışında şahsen veya posta yoluyla yapılan başvurular geçerli olmayacaktır.

Ayrıca, adaylar yalnızca bir pozisyon için başvuru yapabileceklerdir. Birden fazla pozisyona başvurduğu tespit edilen adayların tüm başvuruları geçersiz sayılacaktır.

Başvurular 14 Ocak 2025 tarihinde başlayıp, 24 Ocak 2025 tarihinde saat 23:59:59'da sona erecektir. Adaylar, başvuru işlemlerini tamamladıktan sonra "Başvurularım" bölümünden başvurularının başarıyla tamamlanıp tamamlanmadığını kontrol etmelidir. "Başvuru Alındı" ibaresi yer almayan başvurular, değerlendirmeye alınmayacaktır.

SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONEL ALIMI HANGİ ALANLARDA YAPILACAK?

PİLOT  (1 Kişi)

1.ATPL yetkisinde CPL/IR lisans ve yetkisi ile en az 3000 saat uçuş tecrübesine sahip olmak,

2.Yabancı dil (İngilizce) seviyesi ICAO Level-4 ve üzerinde olmak, (işe başlama aşamasına kadar lisansa işlenmiş olması gerekmektedir.)  

PİLOT  (1 Kişi)

1.ATPL yetkisinde CPL/IR lisans ve yetkisine sahip olmak, uçuş eğitmeni olarak en az 1500 saat uçuş tecrübesine sahip olmak,

2.Yabancı dil (İngilizce) seviyesi ICAO Level-4 ve üzerinde olmak, (işe başlama aşamasına kadar lisansa işlenmiş olması gerekmektedir.)

HAVA TRAFİK KONTROLÖRÜ (4 kişi)

1.En az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

2.Hava Trafik Kontrolörlüğü lisansına sahip olmak,

3.2024 yılında gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavında, KPSS P3 puan türünden 70 ve üzeri puan almak,  

ATSEP (1 Kişi)

1. En az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının, ATSEP’ e ilişkin ilgili mevzuatında  belirtilmiş bölümlerinden mezun olmak, (bilgisayar, bilişim sistemleri, elektronik, elektrik‐ elektronik, elektronik ve haberleşme, havacılık, uçak/uzay, kontrol, yazılım, sistem ve  telekomünikasyon mühendislikleri ile uçak/havacılık elektrik‐elektroniği bölümleri)

2. ATSEP lisansı ve bu lisansa işlenmiş en az 1 aktif derece sahibi olmak,

3. Lisans sahibi olduktan sonra en az beş yıl CNS alanında tecrübe sahibi olmak,

4. Son 5 yıl içerisinde alınmış (Ocak 2020 ve sonrası) İngilizce dilinden en az C düzeyinde (70 ve  üzeri) YDS veya dengi yabancı dil bilgisine (İngilizce) ilişkin belgeye sahip olmak,  

AIM UZMANI (1 Kişi)

1. En az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

2. İlgili mevzuatı uyarınca AIM Uzmanı Lisansına ve Temel AIM Kursu başarı belgesine sahip  olmak,

3. AIM Ofislerinde AIM Uzmanı olarak en az 7 yıllık tecrübe sahibi olmak,

4. Son 5 yıl içerisinde alınmış (Ocak 2020 ve sonrası) İngilizce dilinden en az C düzeyinde (70 ve üzeri) YDS veya dengi yabancı dil bilgisine (İngilizce) ilişkin belgeye sahip olmak,

UÇUŞ TEKNİSYENİ (2 Kişi)

1.En az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının elektrik, elektronik, elektrikelektronik, mekatronik, makine, uçak, uzay, havacılık, havacılık ve uzay, elektrik ve elektronik, elektronik ve haberleşme mühendislikleri ile havacılık elektrik ve elektroniği, uçak elektrik ve elektroniği, uçak gövde ve motor bakımı, uçak bakım ve onarım bölümlerinin birinden mezun olmak,

2.Hava aracı bakım lisansına sahip olmak.

3.Son 5 yıl içerisinde alınmış (Ocak 2020 ve sonrası) İngilizce dilinden en az D düzeyinde (60 ve üzeri) YDS / dengi yabancı dil bilgisine (İngilizce) sahip olmak veya hava aracı bakım personeli İngilizce dil yeterliliği sınavından 70 puan aldığına ilişkin belgeye sahip olmak,