Starbucks CEO'su Laxman Narasimhan kimdir?

Starbucks CEO'su Laxman Narasimhan, şirketin karşılaştığı zorlu süreçler nedeniyle görevinden ayrıldığını duyurdu. Peki, Laxman Narasimhan kimdir? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 13.08.2024 16:41
Haber Güncellenme Tarihi: 13.08.2024 16:41

Son dönemde İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarıyla ilgili artan protesto ve boykot kampanyalarıyla karşılaşan Starbucks, zorlu bir finansal süreçten geçiyor. Bu belirsizlikler ve zorluklar ortasında, şirketin CEO'su Laxman Narasimhan görevinden ayrıldığını duyurdu. Peki, Laxman Narasimhan kimdir? Detaylar haberimizin devamında...

,

Laxman Narasimhan kimdir?

Laxman Narasimhan, 15 Mayıs 1967'de Hindistan'ın Pune kentinde doğmuş, Hint asıllı Amerikalı bir iş yöneticisidir. Eğitim hayatı boyunca Pune Mühendislik Koleji'nden makine mühendisliği diploması, Pennsylvania Üniversitesi Lauder Enstitüsü'nden Uluslararası İlişkiler yüksek lisansı ve Pennsylvania Üniversitesi Wharton Okulu'ndan Finans MBA'sı almıştır.

Kariyerine 19 yıl boyunca McKinsey & Company'de çalışarak başlamış, ardından PepsiCo'da baş ticari sorumlu olarak görev almıştır. Eylül 2019'da Reckitt Benckiser'ın CEO'su olmuş ve şirketin dönüşümünü hedefleyen bir plan geliştirmiştir. Ancak, Eylül 2022'de kişisel ve ailevi nedenlerle istifa etmiştir.

Aynı yıl Starbucks tarafından yeni CEO olarak duyurulan Narasimhan, Mart 2022'de istifa eden Kevin Johnson'ın yerini almıştır. Geçici CEO Howard Schultz'tan görevi devralmadan önce altı ay boyunca barista olarak eğitim almış ve şirketin iç işleyişini yakından öğrenmiştir. Ancak, Starbucks'ın karşılaştığı zorlu süreçler ve artan protestolar nedeniyle, Ağustos 2024'te derhal görevinden ayrıldığı ve yerine Chipotle CEO'su Brian Niccol'un getirildiği açıklanmıştır.

Narasimhan, evli ve iki çocuk babasıdır. ABD'nin Connecticut eyaletinin Greenwich kentinde yaşamaktadır ve altı dil konuşmaktadır.

Laxman Narasimhan kaç yaşında?

15 Mayıs 1967'de dünyaya gelen Laxman Narasimhan, 57 yaşındadır.

Laxman Narasimhan aslen nereli?

57 yaşındaki yönetici Narasimhan, Hindistan'da dünyaya geldi.

Laxman Narasimhan evli mi?

Laxman Narasimhan evli ve iki çocuk babasıdır.

Starbucks Türkiye Genel Müdürü kim?

Laxman Narasimhan, 55 yaşında, Ekim ayında Starbucks'ta çalışmaya başladı ve son birkaç ayını 30'dan fazla mağazada operasyonları öğrenerek geçirdi. Ayrıca, barista sertifikasına da sahip olan Narasimhan, daha önce Reckitt Benckiser Group'un CEO'su olarak görev yaptı.

Laxman Narasimhan neden istifa etti?

Starbucks'tan yapılan açıklamada, Laxman Narasimhan'ın CEO'luk ve şirketin yönetim kurulu üyeliği görevlerinden ayrıldığı duyuruldu. Brian Niccol, şu anda Chipotle'da üst yönetici olarak görev yaparken, Starbucks'ta başkan ve CEO olarak atanacak. Niccol'un yeni görevine 9 Eylül'de başlayacağı belirtilirken, bu tarihe kadar Starbucks Mali İşler Direktörü (CFO) Rachel Ruggeri'nin geçici CEO olarak görev yapacağı ifade edildi.