Tarihte bugün ne oldu? 11 Temmuz

Tarihler 11 Temmuz’u gösterirken, tarihte bugün hangi olaylar yaşandı, tarihte bugün kimler doğdu, kimler öldü sorularının cevapları haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2024 17:09
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2024 17:09

Türkiye ve dünyada 11 Temmuz tarihinde neler yaşandı, tarihte bugün kim doğdu, kim öldü, tarihte bugün yaşanan önemli olaylar neler gibi soruların cevaplarını sizler için derledik.

11 TEMMUZ TARİHTE BUGÜN NE OLDU?

İki Şehrin Hikayesi, ünlü İngiliz yazar Charles Dickens'ın 1859 yılında yayımlanan bir romanıdır. Roman, Fransız Devrimi'nin atmosferini ve Londra ile Paris arasındaki karşıtlıkları konu alır. Bu roman, Dickens'ın en popüler eserlerinden biri olarak kabul edilir. 200 milyonun üzerindeki satışı ile tüm zamanların en meşhur edebiyat eserleri arasındadır.

11 TEMMUZ TARİHTE BUGÜN KİM DOĞDU?

İsmail Saymaz, 11 Temmuz 1980 tarihinde Rize'de doğan Türk gazeteci ve yazardır. Saymaz, özellikle gazetecilik kariyeri boyunca çeşitli yayın organlarında çalışmış ve önemli haberler yapmıştır. Aynı zamanda çeşitli kitapları da bulunmaktadır.

Saymaz 15 yaşındayken yerel radyolarda edebiyat programları yaptı. Daha sonra ise yerel televizyon kanallarındaki tartışma programlarına katıldı. Gazetecilik hayatına ise ilk olarak Rize'de başladı. Ardından İstanbul ve Konya gibi şehirlerde bulunan yerel gazetelerde çalıştı. 2002 yılında Radikal Gazetesi'nde görev yapmaya başladı.Erzincan davası başta olmak üzere çeşitli haberleri nedeniyle yirmiye yakın dava yüz yılı aşkın hapis cezası istemiyle yargılandı. Gezi Parkı protestolarının yaşandığı dönemde hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın darp edilme görüntülerini ortaya çıkarıp kamuoyu ile paylaştı. 2014 yılında ise Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü tarafından yılın “100 Basın Kahramanı” listesinde yer aldı. Hürriyet Gazetesi'nde muhabirlik yaptığı dönemde 24 Ekim 2016 tarihinde FETÖ/PDY üyelerinin iletişim uygulaması olan ByLock'un patentini elinde bulunduran David Keynes ile bir röportaj gerçekleştirdi. Bu röportajı sonrasında gazeteye soruşturma açıldı ve Saymaz'ın ifadesi alındı. Ayrıca bu röportajı FETÖ/PDY soruşturmalarında "delil" sayıldı. Nisan 2017'de ise bu röportajı ile Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından ödüle layık görüldü.

11 TEMMUZ TARİHTE BUGÜN KİM ÖLDÜ?

Charlie Robinson 9 Kasım 1945 tarihinde doğmuş ve 11 Temmuz 2021 tarihinde hayatını kaybetmiş olan Amerikalı siyahi bir oyuncu ve yönetmendir. Kendisi televizyon dizisi "Night Court"da canlandırdığı Mac Robinson karakteriyle tanınmaktadır. Ayrıca "The River Niger" adlı Broadway oyununda da rol almıştır.