Tarihte bugün ne oldu? 27 Eylül

Tarihler 27 Eylül’ü gösterirken, tarihte bugün hangi olaylar yaşandı, tarihte bugün kimler doğdu, kimler öldü sorularının cevapları haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2024 17:48
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2024 17:48

Türkiye ve dünyada 27 Eylül tarihinde neler yaşandı, tarihte bugün kim doğdu, kim öldü, tarihte bugün yaşanan önemli olaylar neler gibi soruların cevaplarını sizler için derledik.

TARİHTE BUGÜN NE OLDU?

1669 - Osmanlılar Girit'in tamamını fethetti.

1922 - Yunan Kralı I. Konstantin, tahtını terk etti.

2020 - Dağlık Karabağ çatışmalarına girildi.

1940 - Japon İmparatorluğu, Nazi Almanyası ve İtalya Krallığı tarafından Tripartite Paktı imzalandı.

Google açıldı

En popüler ve en çok kullanılan arama motoru olan Google, Google Inc tarafından hizmete sokuldu. Günde 20 bin terabyte’lık veriyi işleyebiliyor. İlk etapta BackRub isimli bir arama motoru üzerinde çalışan Larry Page ve Sergey Brin’in amacı interneti kategorilere ayırmak ve yapılan aramaların daha kolay bulunmasını sağlayabilmekti. Bu amaç doğrultusunda yeni bir teknoloji geliştirdiler ve bu teknoloji diğer klasik arama motorlarına göre biraz daha farklı bir biçimde interneti inceleme fırsatı sunuyordu. Bundan ötürü kısa zamanda popüler olmaya başlayan Google ilk zamanlar Google.stanford.edu adresi ile faaliyete girdi.

Seray Gözler doğdu

Seray Gözler 27 Eylül 1961’de Adana'da dünyaya geldi. Üniversiteyi Mimar Sinan Üniversitesi Tiyatro bölümünde okudu ve buradan mezun oldu. Seray Gözler sırası ile Süper Baba'da Şule, Yabancı Damat'ta Hayriye ve Zoraki Koca'da Sevim Abla karakterleri ile ünlenmiştir. Seray Gözler 2002’de Kaktüs Çiçeği'nde canlandırdığı rol ile Afife Jale Tiyatro Ödülü'nü (En İyi Komedi Kadın Sanatçısı) ve 2011’de ise İki Çarpı İki oyununda canlandırdığı rolü ile İsmet Küntay Tiyatro Ödülü'ne (En iyi Kadın Sanatçı) layık görülmüştür. Seray Gözler pek çok film ve dizi projelerinde yer almış İstanbul Devlet Tiyatrosu oyuncusudur. Aynı zamanda devlet tiyatrosu sanatçısı Saydam Yeniay ile evlidir. Çiftin Ege adında bir erkek çocukları vardır.

Tuncel Kurtiz vefat etti

1 Şubat 1936 tarihinde Kocaeli’nde dünyaya gelen Tuncel Kurtiz 27 Eylül 2013 tarihinde ise İstanbul’da hayata gözlerini yummuştur. Tuncel Kurtiz sinema ve tiyatro oyuncusu, senarist, yapımcı ve yönetmendir.  

Tuncel Kurtiz 1959 senesinde oyunculuğa Dormen Tiyatrosu’nda adım atmıştır. Sürü filmi ile adını zirveye çıkarmıştır. Yönetmenlik deneyimini ise 1979 senesinde Gül Hasan filmi ile yaşadı. Daha sonra bu filmin senaryosu ile 1981 Antalya Altın Portakal Film Festivalinde en iyi senaryo ödülünü almıştır. Gül Hasan filmini Nurettin Sezer ile beraber yazmıştır. Tuncel Kurtiz Erol Günaydın, Erol Keskin ve Hadi Çaman ile beraber Genar Tiyatrosu’nu kurdu. Tuncel Kurtiz aynı zamanda 2006 yılında Hacı, 2007 yılında ise Asi dizisinde yer almıştır. Daha sonra 2009 yılında Ezel dizisinde Ramiz Karaeski karakterine hayat vermiş ve bu rolü ile hala hafızalarda yer edinmiştir.