TOKİ'den avantajlı haber: Kira yok! 7500 TL taksitle sıfır daire

TOKİ'den sevindirecek haber geldi. TOKİ, kira ödemeden 7500 TL taksitle sıfır bir dairede yaşama fırsatını vatandaşlarla paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2024 12:23
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2024 12:23

TOKİ'nin vermiş olduğu sıfır dairede oturma imkanını duyanlar bu konuda daha fazla bilgi edinmek istiyorlar. Eğer ki, TOKİ'nin bu avantajlı imkanından faydalanmak istiyorsanız, öncelikle belirttikleri listede oturduğunuz şehrin yer alması gerekiyor. Oturduğunuz şehir listede yer alıyorsa, şanslısınız.

Bakanlıktan arsa satışına başlangıç haberi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın başlatmış olduğu arsa satışı hakkında vatandaşların merak ettiği konular artıyor. Bir süredir gerçekleşmekte olan ve Bakanlığın kentsel dönüşüm ve şehircilik alanındaki projelerine yenilerini ekleyen Bakanlık bu sefer karşımıza müjdeli bir haberle çıkıyor.

Bakanlığın verdiği avantajlı fırsata göre, ülkemiz genelinde bazı şehirlerimizde bulunmakta olan 1069 adet muhtelif arsa, açık arttırma şeklinde vatandaşın alımına sunuluyor. Bu şekilde TOKİ ile vatandaşlara sıfır ev sahibi olma imkânı sunuluyor.

48 ilimizde bulunan bu muhtelif arsaların açık arttırmaya çıkarılarak vatandaşın alımına sunulması, Emlak Yönetim İş birliği ve Emlak Müzayede platformu ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın öncü olması ile gerçekleşiyor.

Arsa satışları ne zaman?

Bakanlık tarafından verilmiş olan avantajlı ev sahibi olma fırsatını duyan vatandaşlar, satışların ne zaman gerçekleşeceğini merak ediyor. 27 Şubat saat 10:30’da başlayacak olan açık arttırmanın tarihleri 27 Şubat-1 Mart olarak belirlendi. Eğer siz de açık arttırmaya katılıp satışa sunulan arsalardan faydalanmak istiyorsanız, Emlak Müzayede adlı platforma giriş yaptırmanız ve teminat ödemelerinizi yatırmanız yeterli olacaktır. Bunun yanında, şahsi katılımcılar için resmi kimlik belgesi fotokopisi, tüzel kişiler adına da şirket belgelerini bulundurmaları gerekiyor. Eğer vekalet bulunduruluyorsa, noter onaylı bir vekaletname gerekiyor.

Vatandaşın alımına sunulmuş olan arsa satışlarının vadesi 24 ay şeklinde, yüzde 25 peşinat olarak belirlendi. Bunun yanında peşin ödeme seçeneğinin verilmesi söz konusu olan avantajların içerisinde yer alıyor. Peşin ödeme yaptığınız taktirde yüzde 20 oranında indirimden yararlanabilirsiniz. Ayrıntılı bilgiler Emlak Müzayede resmi sitesinde yer alıyor.