Türkiye çeyrek final rakibi 2024| Türkiye çeyrek final rakibi kim oldu? Türkiye çeyrek finalde hangi takımla eşleşti?

Avusturya-Türkiye maçının bitiş düdüğüyle birlikte A Milli Takım’ın çeyrek finaldeki rakibi merak konusu oldu. Ay-yıldızlı ekibimiz, Avusturya'yı yenerek çeyrek finale yükseldi. Çeyrek final karşılaşmaları 5-6 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek. İspanya, Almanya, İngiltere, İsviçre, Portekiz, Fransa ve Hollanda da çeyrek finale yükselen diğer takımlar arasında. Peki, Türkiye çeyrek finalde kiminle eşleşti? EURO 2024 çeyrek finalde Türkiye’nin rakibi kim oldu? İşte, EURO 2024’te Türkiye’nin rakibi.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2024 09:56
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2024 09:56

Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'nin rakibi açıklandı. A Milli Takım'ın F Grubu'ndaki rakibi Portekiz, Slovenya'yı yenerek çeyrek finale yükseldi. Fransa ile Belçika arasındaki kritik son 16 turu maçında ise kazanan Fransa oldu. Şampiyonanın favorilerinden biri olarak gösterilen İspanya, Gürcistan'ı mağlup etmeyi başardı. İngiltere, İsviçre ve Almanya gibi takımlar da üst tura yükseldi. Çeyrek finalde İspanya ile Almanya karşı karşıya gelirken, diğer mücadelede Portekiz ve Fransa sahne alacak. A Milli Takım'ın Avusturya'yı yenmesi durumunda çeyrek finalde kiminle eşleşeceği de belli oldu. Türkiye çeyrek finalde rakibi kim olacak? İşte, Türkiye’nin rakibi…

TÜRKİYE ÇEYREK FİNAL RAKİBİ KİM OLDU?

Avrupa Futbol Şampiyonası'nda çeyrek final eşleşmeleri netleşti. Turnuvanın favorileri arasında yer alan İspanya ve Almanya, çeyrek finalde karşı karşıya gelecekler.

Portekiz, Slovenya'yı mağlup ederek çeyrek finalde güçlü rakibi Fransa ile eşleşti. Son 16 turunda Slovakya'yı geçen İngiltere ise İsviçre ile mücadele edecek.

A Milli Takımımız, Avusturya'yı 2-1 yenerek çeyrek finalde Hollanda'nın rakibi oldu.

EURO 2024 MAÇ PROGRAMI

Çeyrek finaller: 5-6 Temmuz

Yarı finaller: 9-10 Temmuz

Final: 14 Temmuz

A MİLLİ TAKIM AVUSTURYA İLE 18. MAÇINA ÇIKACAK

A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 son 16 turunda Avusturya ile tarihindeki 18. maçına çıkacak.

İki ülkenin A milli takımları arasında oynanan 17 karşılaşmanın 7'si Türkiye'de, 10'u Avusturya'da gerçekleşti. Bu maçlarda Avusturya 9, Türkiye ise 7 galibiyet alırken, yalnızca bir maç beraberlikle sonuçlandı.

Geride kalan 10 resmi ve 7 özel maçta Türkiye 23 gol atarken, Avusturya 24 golle karşılık verdi.