Turnike ünlü yarışmacı Seçil kimdir, kaç yaşında, İşte Seçil Uhde’nin şarkıları!

Mehmet Ali Erbil'in sunduğu Turnike yarışmasının bu haftaki konuğu Seçil oldu ve izleyicilerin dikkatini çekti. Her pazar ekrana gelen yarışma, reytinglerde önemli bir başarı elde etti. Seçil'in kim olduğu, kaç yaşında olduğu, nereli olduğu ve gerçek adı gibi detaylar merak konusu oldu. Peki, Seçil kimdir, kaç yaşında, İşte Seçil Uhde’nin şarkıları!

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2024 12:02
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2024 12:02

90'ların sevilen sesi Seçil, o dönemde seslendirdiği şarkılarla milyonlarca dinleyiciye ulaşmış ve müzik dünyasında unutulmaz bir iz bırakmıştı. Seçil, bu akşam Mehmet Ali Erbil'in sunduğu Turnike programına konuk oldu. Peki, Seçil kimdir? Seçil kimdir, kaç yaşında, İşte Seçil Uhde’nin şarkıları! İşte Seçil'e dair detaylar...

SEÇİL UHDE KİMDİR?

Seçil Uhde'nin müzik serüveni, 1981 yılında TRT İstanbul radyosunun çocuk korosunda başladı. Lise yıllarında gençlik korosuna katılarak müziğe olan tutkusunu pekiştirdi. İ.T.Ü Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı'nda ortaokul, lise ve üniversite eğitimini tamamladı.

Okul yıllarında birçok ünlü sanatçıya vokal desteği verdi ve birçok albümde yer aldı.

SEÇİL UHDE ŞARKILARI

Müzik kariyerinin ilk adımlarını 1992 yılında İstanbul'un tanınmış barlarında attı. Bu dönemde Sinan Erkoç ve Fatih Erkoç'un geri vokalistliğini üstlendi.

1996 yılında Raks Müzik etiketiyle çıkardığı ilk albümü 'Uhde', kısa sürede geniş bir hayran kitlesi edindi.

1997 yılında Fransa'da düzenlenen MSM adlı müzik kanalının en iyi klip yarışmasında "Uhde" klibiyle Türkiye'ye birincilik ödülü kazandırdı.

1998 yılında aynı müzik firmasından çıkardığı ikinci albümü 'Rabbena' ile başarısını perçinledi.

Ancak 2000 yılı Mayıs ayında geçirdiği bir rahatsızlık nedeniyle müzik dünyasından uzun bir süre ayrı kaldı.